Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Chocolate Pie.
een recept van Smulwebkok sonja26975
WAT HEB IK NODIG?
- 200 gram boter
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 milliliter slagroom
- 4 eieren
- 3 bakjes pecannoten (á 80 gram) óf 200 gram walnoten
- 3 repen pure chocolade (van 100 gram)
- 1 reep melkchocolade (100 gram)
- 1/2 theelepel zout
WAT MOET IK DOEN?
- Verwarm de over voor op 175 graden Celsius en haal het rooster eruit;
- Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem;
- Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes;
- Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten;
- Roer het geheel regelmatig;
- Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen;
- Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los;
- Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout zout doorheen;
- Roer ook de chocoladeboter erdoor;
- Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud deze heen en weer;
- Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel;
- Bewaar twaalf mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes;
- Schep ze erdoor;
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn;
- Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad;
- Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven;
- Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer dertig minuten;
- Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.