Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Recept: Chocolate Pie

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Chocolate Pie.

een recept van Smulwebkok sonja26975

WAT HEB IK NODIG?

  • 200 gram boter
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 milliliter slagroom
  • 4 eieren
  • 3 bakjes pecannoten (á 80 gram) óf 200 gram walnoten
  • 3 repen pure chocolade (van 100 gram)
  • 1 reep melkchocolade (100 gram)
  • 1/2 theelepel zout

WAT MOET IK DOEN?

  • Verwarm de over voor op 175 graden Celsius en haal het rooster eruit;
  • Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem;
  • Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes;
  • Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten;
  • Roer het geheel regelmatig;
  • Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen;
  • Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los;
  • Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout zout doorheen;
  • Roer ook de chocoladeboter erdoor;
  • Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud deze heen en weer;
  • Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel;
  • Bewaar twaalf mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes;
  • Schep ze erdoor;
  • Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn;
  • Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad;
  • Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven;
  • Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer dertig minuten;
  • Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.

Bewaar dit recept op Smulweb!