Afrika OnlyCanada Only

Recept: Cinnabon-kaneelrollen

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

een recept van Smulwebkok Gonny Gerritsma

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

 

WAT HEB IK NODIG?

Voor het deeg heb je nodig:

  • 615 gram bloem
  • 235 milliliter warme melk
  • 100 gram suiker
  • 75 gram gesmolten boter
  • 10 gram gist
  • 6 gram zout
  • 2 eieren

Voor de vulling heb je nodig:

  • 220 gram bruine suiker
  • 75 gram zachte boter
  • 15 gram gemalen kaneel

Voor de glazuur heb je nodig:

  • 190 gram poedersuiker
  • 85 gram roomkaas
  • 55 gram zachte boter
  • 3 milliliter vanille-extract
  • 1 gram zout

WAT MOET IK DOEN?

  • Doe de ingrediënten van het deeg in een broodmachine en laat deze rijzen tot het twee keer zo groot is als het origineel. Dit duurt ongeveer een uur;
  • Haal het deeg uit de machine en laat deze tien minuten rusten op een met bloem bestrooid werkblad;
  • Rol het deel tot een lap van 40 bij 50 centimeter;
  • Smeer de boter over het deeg en strooi hier een mengsel van bruine suiker en kaneel overheen;
  • Rol het deeg op en snij deze in 12 plakken;
  • Doe de plakken in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak ze ongeveer 15 minuten;
  • Maak de glazuur door de daarvoor bestemde ingrediënten met elkaar te mengen;
  • Smeer het glazuur over de warme rollen en serveer ze direct.

Bewaar dit recept op Smulweb!

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]