een recept van Smulwebkok Gonny Gerritsma
[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]
WAT HEB IK NODIG?
Voor het deeg heb je nodig:
- 615 gram bloem
- 235 milliliter warme melk
- 100 gram suiker
- 75 gram gesmolten boter
- 10 gram gist
- 6 gram zout
- 2 eieren
Voor de vulling heb je nodig:
- 220 gram bruine suiker
- 75 gram zachte boter
- 15 gram gemalen kaneel
Voor de glazuur heb je nodig:
- 190 gram poedersuiker
- 85 gram roomkaas
- 55 gram zachte boter
- 3 milliliter vanille-extract
- 1 gram zout
WAT MOET IK DOEN?
- Doe de ingrediënten van het deeg in een broodmachine en laat deze rijzen tot het twee keer zo groot is als het origineel. Dit duurt ongeveer een uur;
- Haal het deeg uit de machine en laat deze tien minuten rusten op een met bloem bestrooid werkblad;
- Rol het deel tot een lap van 40 bij 50 centimeter;
- Smeer de boter over het deeg en strooi hier een mengsel van bruine suiker en kaneel overheen;
- Rol het deeg op en snij deze in 12 plakken;
- Doe de plakken in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak ze ongeveer 15 minuten;
- Maak de glazuur door de daarvoor bestemde ingrediënten met elkaar te mengen;
- Smeer het glazuur over de warme rollen en serveer ze direct.
[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]
[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]
[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]