Populair op de Amerikaanse dessertkaart: de Molten Lava Cake. Zó maak je deze chocoladebom zélf!
een recept van Smulwebkok maan67
WAT HEB IK NODIG?
- 200 gram pure chocolade
- 170 gram gele basterdsuiker
- 150 gram suiker
- 150 milliliter slagroom
- 85 gram bloem
- 85 gram boter
- 6 eieren
- 1 theelepel zeezout
WAT MOET IK DOEN?
- Bedek de bodem van een pan met suiker en laat dit op een middelgroot vuur smelten;
- Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en laat dit smelten tot het de kleur van cola heeft;
- Voeg de slagroom toe en houd goed afstand an de pan – dit bubbelt;
- Voeg zout toe;
- Giet alles voorzichtig in een schaal en zet deze in de koelkast;
- Breek de chocolade in stukjes in een kom en voeg hier boter aan toe;
- Smelt het chocolade- en botermengsel;
- Meng de bloem en de basterdsuiker in een tweede kom en voeg hier de gesmolten chocoladeboter bij;
- Voeg de eieren toe en spatel het geheel tot een glad beslag;
- Maak hier kleine potvormige cakejes van, met een gat aan de bovenkant;
- Zet deze potjes een uur in de koelkast;
- Giet het suikermengsel (nu caramel) in het gat van de cakejes;
- Zet de Lava Cakes in het midden van de oven en bak ze zo’n 15 minuten.