Canada Only

Recept: Lava Cake

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Populair op de Amerikaanse dessertkaart: de Molten Lava Cake. Zó maak je deze chocoladebom zélf!

een recept van Smulwebkok maan67

WAT HEB IK NODIG?

  • 200 gram pure chocolade
  • 170 gram gele basterdsuiker
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter slagroom
  • 85 gram bloem
  • 85 gram boter
  • 6 eieren
  • 1 theelepel zeezout

WAT MOET IK DOEN?

  • Bedek de bodem van een pan met suiker en laat dit op een middelgroot vuur smelten;
  • Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en laat dit smelten tot het de kleur van cola heeft;
  • Voeg de slagroom toe en houd goed afstand an de pan – dit bubbelt;
  • Voeg zout toe;
  • Giet alles voorzichtig in een schaal en zet deze in de koelkast;
  • Breek de chocolade in stukjes in een kom en voeg hier boter aan toe;
  • Smelt het chocolade- en botermengsel;
  • Meng de bloem en de basterdsuiker in een tweede kom en voeg hier de gesmolten chocoladeboter bij;
  • Voeg de eieren toe en spatel het geheel tot een glad beslag;
  • Maak hier kleine potvormige cakejes van, met een gat aan de bovenkant;
  • Zet deze potjes een uur in de koelkast;
  • Giet het suikermengsel (nu caramel) in het gat van de cakejes;
  • Zet de Lava Cakes in het midden van de oven en bak ze zo’n 15 minuten.
Bewaar dit recept op Smulweb!