Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Recept: Mississippi Mud Pie

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Mississippi Mud Pie.

een recept van Smulwebkok marcdepester
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 225 gram pure chocolade
  • 200 milliliter gecondenseerde melk
  • 175 gram ongezouten boter (gesmolten)
  • 175 gram volkoren biscuits (verkruimeld)
  • 175 gram gemberkoekjes (verkruimeld)
  • 150 milliliter dikke room
  • 115 gram margarine
  • 115 gram ruwe suiker
  • 2 eetlepels gemalen koffiebonen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels blonde suikerstroop
  • 2 bananen
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • Chocoladekrullen

WAT MOET IK DOEN?

Deel 1

  • Beboter een taartvorm;
  • Roer de koffiebonen door de gecondenseerde melk en laat dit één uur staan;
  • Meng de gesmolten boter en de verkruimelde koekjes hier doorheen;
  • Druk dit mengsel in de taartvorm egaal uit, zodat de bodem en rand bedekt zijn;
  • Laat het geheel afkoelen in de koelkast;

Deel 2

  • Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water;
  • Haal de pan van het vuur en voeg de geklopte eierdooiers en de room aan de chocolade toe;
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door het chocolademengsel
  • Schenk de vulling op de koekjesbodem en zet het geheel twee uur in de koelkast.

Deel 3

  • Doe het melk- en koffiemengsel in een pan met de margarine, suiker en suikerstropp;
  • Laat het geheel langzaam smelten op een laag vuur;
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het nog vijf minuten pruttelen;
  • Voorkom overkoken!
  • Haal het mengsel van het vuur en laat de saus afkoelen;
  • Schenk de saus over het chocolademengsel in de taartvorm en laat de taart een nacht in de koelkast staan.