Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Mississippi Mud Pie.
een recept van Smulwebkok marcdepester
Bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
- 225 gram pure chocolade
- 200 milliliter gecondenseerde melk
- 175 gram ongezouten boter (gesmolten)
- 175 gram volkoren biscuits (verkruimeld)
- 175 gram gemberkoekjes (verkruimeld)
- 150 milliliter dikke room
- 115 gram margarine
- 115 gram ruwe suiker
- 2 eetlepels gemalen koffiebonen
- 2 eieren
- 2 theelepels blonde suikerstroop
- 2 bananen
- 2 theelepels cacaopoeder
- Chocoladekrullen
WAT MOET IK DOEN?
Deel 1
- Beboter een taartvorm;
- Roer de koffiebonen door de gecondenseerde melk en laat dit één uur staan;
- Meng de gesmolten boter en de verkruimelde koekjes hier doorheen;
- Druk dit mengsel in de taartvorm egaal uit, zodat de bodem en rand bedekt zijn;
- Laat het geheel afkoelen in de koelkast;
Deel 2
- Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water;
- Haal de pan van het vuur en voeg de geklopte eierdooiers en de room aan de chocolade toe;
- Klop de eiwitten stijf en schep ze door het chocolademengsel
- Schenk de vulling op de koekjesbodem en zet het geheel twee uur in de koelkast.
Deel 3
- Doe het melk- en koffiemengsel in een pan met de margarine, suiker en suikerstropp;
- Laat het geheel langzaam smelten op een laag vuur;
- Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het nog vijf minuten pruttelen;
- Voorkom overkoken!
- Haal het mengsel van het vuur en laat de saus afkoelen;
- Schenk de saus over het chocolademengsel in de taartvorm en laat de taart een nacht in de koelkast staan.