Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Pecan Pie.
een recept van Smulwebkok suus_delft
WAT HEB IK NODIG?
- Het deeg
- 100 gram boter
- 100 gram tarwegries
- 75 gram suiker
- 50 gram bloem
- 1 ei
- Pecanvulling
- 225 gram pecannoten
- 170 grama ahornsiroop
- 110 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 1 mespuntje zout
- 1 vanillestokje
WAT MOET IK DOEN?
- Het deeg
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius;
- Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg;
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkasten;
- Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee;
- Bak het deeg in de oven in 20 minuten gaar;
- Pecanvulling
- Smelt de boter;
- Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost;
- Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren;
- Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag;
- Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart;
- Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter;
- Bak de taart in 30 minuten goudbruin.