Zoeken

Recept: Pecan Pie uit Texas

Vlag
Foto van Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Pecan Pie.

een recept van Smulwebkok suus_delft

WAT HEB IK NODIG?

  • Het deeg
  • 100 gram boter
  • 100 gram tarwegries
  • 75 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • Pecanvulling
  • 225 gram pecannoten
  • 170 grama ahornsiroop
  • 110 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vanillestokje

WAT MOET IK DOEN?

  • Het deeg
  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius;
  • Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg;
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkasten;
  • Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee;
  • Bak het deeg in de oven in 20 minuten gaar;
  • Pecanvulling
  • Smelt de boter;
  • Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost;
  • Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren;
  • Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag;
  • Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart;
  • Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter;
  • Bak de taart in 30 minuten goudbruin.

Bewaar dit recept op Smulweb!