Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Recept: Red Velvet Cake

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

een recept van Smulwebkok mobiel_1360947632

WAT HEB IK NODIG?

Voor de taart:

  • 600 gram ruwe rietsuiker
  • 375 gram witte bloem
  • 250 gram boter, op kamertemepratuur
  • 250 milliliter karnemelk
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout

Voor het glazuur:

  • 350 gram witte chocolade
  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas

WAT MOET IK DOEN?

Voor de taart:

  • Klop in een grote kom 250 gram boter met de rietsuiker. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel goed;
  • Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel;
  • Voeg ook de bloem en de karnemelk aan het mengsel toe, gevolgd door de vanille en het zout;
  • Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag;
  • Verdeel het cakebeslag over de drie bakvormen en bak ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen;

Voor het glazuur:

  • Smelt de witte chocola;
  • Klop, in een grote kom, de roomkaas luchtig;
  • Klop de gesmolten chocolade, de roomkaas en de boter tot het geheel de structuur van slagroom heeft;
  • Vul de cake met het mengsel en glaceer het ermee.

Bewaar dit recept op Smulweb!