een recept van Smulwebkok mobiel_1360947632
WAT HEB IK NODIG?
Voor de taart:
- 600 gram ruwe rietsuiker
- 375 gram witte bloem
- 250 gram boter, op kamertemepratuur
- 250 milliliter karnemelk
- 6 eieren
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
Voor het glazuur:
- 350 gram witte chocolade
- 250 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram roomkaas
WAT MOET IK DOEN?
Voor de taart:
- Klop in een grote kom 250 gram boter met de rietsuiker. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel goed;
- Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel;
- Voeg ook de bloem en de karnemelk aan het mengsel toe, gevolgd door de vanille en het zout;
- Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag;
- Verdeel het cakebeslag over de drie bakvormen en bak ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen;
Voor het glazuur:
- Smelt de witte chocola;
- Klop, in een grote kom, de roomkaas luchtig;
- Klop de gesmolten chocolade, de roomkaas en de boter tot het geheel de structuur van slagroom heeft;
- Vul de cake met het mengsel en glaceer het ermee.