Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de Ribeye Steak, op z’n Amerikaans.
een recept van Smulwebkok anita4
Bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
- 4 ribeye steaks van 200 gram
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel fijngehakte rozemarijn
- Zeezout
- Zwarte peper
WAT MOET IK DOEN?
- Maak eerst de marinade door de ingrediënten (olijfolie, tijmblaadjes, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn, zeezout en zwarte peper) te mengen. Laat dit een halfuur intrekken;
- Wrijf de ribeye steak hiermee goed in en laat ze afgedekt marineren: ongeveer 20 minuten;
- Steek de barbecue of grillplaat aan en zorg voor redelijk heet vuur. Rookt de barbecue niet meer, rooster dan de steak om en om, zónder dat het vlees te gaat wordt of verbrandt.