Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Maak kennis met een van Amerika’s leukste dorpjes: Red Lodge, Montana

Red Lodge Montana
Foto: Montana Office of Tourism and Business Development
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Red Lodge in de staat Montana is een geweldig Wild West-dorpje in de bergen, maar dat is niet alles. Het is ook een toegangspoort tot Yellowstone National Park én een van de mooiste routes van het land: de Beartooth Highway.

Wil je een idee krijgen van hoe het Wilde Westen eruit zag? Dan zit je in Montana goed. Je vindt hier tenslotte allerlei interessante plaatjes die je daar een uitstekend beeld van geven. Darby, bijvoorbeeld. De serie Yellowstone werd hier niet voor niets opgenomen.

Maar we hebben méér favorieten. En Red Lodge staat misschien wel bovenaan onze lijst…

🇺🇸 Lees ook Zo Amerikaans als DIT dorpje wordt het niet snel: Darby, Montana

Red Lodge Montana
Foto: Montana Office of Tourism and Business Development

Wat is Red Lodge?

Red Lodge is een dorp middenin de Beartooth Mountains. Het is een sfeervol stadje dat in het verleden een mijnbouwgemeenschap was. De omringende mijnen zijn dan ook dé reden achter de succesvolle ontwikkeling van de plaats.

Oh – en die naam? Die heeft Red Lodge te danken aan de rode kliffen waardoor het dorp wordt omringd.

Red Lodge Montana
Foto: Montana Office of Tourism and Business Development

Wat kan ik hier doen?

Wij zijn fan van sfeervolle, typisch Amerikaanse doopstraten en Red Lodge beschikt over een van Amerika’s mooiste varianten. Hij heet Broadway Avenue: een weg met aan weerszijden allerlei leuke cafeetjes (het Red Lodge Cafe), koffiezaakjes (de Coffee Factory Roasters en steakhouses (Carbon County Steakhouses).

Beartooth Highway

Hoe vreemd het ook klinkt: het is óók een aanrader om Red Lodge te verlaten. Dat doe je namelijk over een de allermooiste routes van Amerika – en misschien zelfs van de wereld.

Die roadtrip heet de Beartooth Highway: een scenic drive die kronkelt door de Beartooth Mountains. Je passeert daarbij fenomenale uitzichten, want de route is op zijn hoogste punt 3.337 meter hoog.

Let er daarbij wel dat de Beartooth Highway niet altijd open is. Soms kan de route door de weersomstandigheden simpelweg gevaarlijk worden. 

De trip is sowieso niet bedoeld voor de faint-hearted, want de haarspeldbochten zijn hier behóórlijk scherp…

Yellowstone National Park

Red Lodge is daarnaast populair als uitvalsbasis voor Yellowstone National Park: een van onze favoriete natuurgebieden in de Verenigde Staten. Het is weliswaar 120 kilometer rijden naar de noordoostelijke ingang van het park, maar het gaat daarbij wel om 120 kilometer over – inderdaad – de Beartooth Highway.

Yellowstone National Park moet je sowieso gezien hebben. Dit park heeft met de geiser Old Faithful, de Grand Primstiac Spring en de vele bizons iets wat veel andere natuurparken in het Amerikaanse Zuidwesten niet hebben: variatie. 

Ze hebben zelfs een eigen Grand Canyon: de Grand Canyon of the Yellowstone. We bedoelen maar.

Red Lodge Montana
Foto: Montana Office of Tourism and Business Development

Hoe kom ik bij Red Lodge?

Je kunt Red Lodge het beste bezoeken in combinatie met een aantal andere bestemmingen in The Great American West. Dat is een regio bestaande uit de staten Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming.

Red Lodge is bijvoorbeeld goed te combineren met Bozeman in Montana, Cody in Wyoming, Grand Teton National Park en uiteraard Yellowstone National Park.

De dichtstbijzijnde grote, internationale luchthaven vind je in Salt Lake City, Utah.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.