Canada Only

Reisbranche vraagt Amerika te stoppen met COVID-test vóór vertrek

Vlag - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naar The States? Dan moet je voor je vertrekt een negatieve coronatest kunnen overhandigen, anders komt je vakantie tot een einde voor deze goed en wel is begonnen. Als het aan de reisbranche ligt, komt daar zeer spoedig een einde aan.

Verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen en andere belangenorganisaties roepen de Amerikaanse overheid op deze maatregel zo snel mogelijk te schrappen. Ze vinden dat de testverplichting in de toekomst niet meer hoeft te gelden voor gevaccineerde reizigers.

Onder de bedrijven en instanties die hieraan hebben meegedaan, bevindt zich onder meer Airlines for America. Dat is een branchevereniging die de tien grootste luchtvaartmaatschappijen van de Verenigde Staten vertegenwoordigt.

Andere belanghebbenden die zich bij deze woorden aansluiten, zijn de Amerikaanse Kamer van Koophandel en diverse Europese luchtvaartmaatschappijen.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

‘Overbodig’

Ze menen allen dat de maatregel inmiddels overbodig is geworden. Dat werd afgelopen woensdag bekend gemaakt in een brief aan het Witte Huis.

‘Het is overduidelijk dat het coronavirus momenteel wijdverspreid is in de Verenigde Staten’, zo luidt de brief. ‘Pogingen om de invoer van het virus via vliegreizen te beheersen, brengen daar waarschijnlijk geen verandering in.’

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Problemen in de reisbranche

De reisbranche ondervindt veel problemen van de testverplichting. Zo stellen verschillende reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen dat testen voor vertrek enorm bijdraagt aan de beslissing van mensen om niet internationaal te reizen.

De organisaties halen onder meer Europa aan als voorbeeld, waar steeds meer landen afscheid nemen van de verplichte coronatest voor vertrek.

[themify_layout_part id=”37739″]

Zeer hoog risicogebied

Nederlandse reizigers naar de Verenigde Staten moeten momenteel niet alleen op de heen-, maar ook de terugweg een test laten afnemen. Daarnaast geldt een quarantaineplicht van minstens vijf dagen bij terugkomst in Nederland. Dit in verband met het feit dat Nederland de Verenigde Staten op de lijst met landen met een zeer hoog risico heeft gezet.

Bron: Telegraaf