Canada Only

Reisinspiratie: 5 supertoffe trips om in 2023 te maken

Monument Valley Tioga Tours - Unsplash

Plannen om volgend kalenderjaar naar The States te gaan? Misschien zijn déze unieke reizen uit het aanbod van Tioga Tours iets voor jou!

New York City Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

1.

Eastcoast Explorer

We schrijven maar wat graag over alle fabuleuze bestemmingen in het Amerikaanse Westen. Maar de USA is vanzelfsprekend méér dan dat. Zo vinden wij de Oostkust eigenlijk minstens zo indrukwekkend…

De reis Eastcoast Explorer komt langs een aantal imposante hoogtepunten van Oost-Amerika. Hij start in New York City en daalt vervolgens af via allerlei plaatsen die een belangrijke rol speelden in de Amerikaanse historie, zoals Philadelphia en Washington DC.

Je trip gaat daarna verder door het zuiden, via onder meer de Blue Ridge Mountains en Shenandoah National Park. Hij eindigt in het zonnige Florida: de ideale staat om bij te komen.

Het toffe aan deze trip is dat je drie Amerikaanse regio’s ziet die totáál van elkaar verschillen: de oostkust, het Diepe Zuiden en Florida. Wij zijn fan!

Interesse? Je kunt Eastcoast Explorer per auto en per camper doen. Kijk hier voor méér info!

New England Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

2.

Oost-Canada & New England-cruise

Is een auto- of camperreis jou niet – laten we zeggen – bijzonder genoeg? Check dan déze trip uit het aanbod van Tioga Tours.

De reis begint met een autoroute door Canada, langs Toronto en de Niagara Falls. Je reist hiervandaan naar Montréal – en daar wordt de route pas echt uniek.

Je stapt hier namelijk aan boord van een cruiseschip van de Holland America Line. Deze brengt je naar Amerikaanse bestemmingen als Maine’s Acadia National Park en de stad Boston.

Je reist vervolgens vanuit Boston naar New York City, maar dat doe je dan weer per trein. Kortom: drie unieke manieren van reizen tijdens één vakantie.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie!

Florida Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

3.

Florida & De Bahama’s

Zijn strandvakanties echt je ding? Kijk dan eens naar deze vakantie in Florida.

De reis start in Orlando. Je vertrekt hiervandaan richting een aantal absolute topbestemmingen in The Sunshine State, zoals Tampa, Sanibel Island en Everglades National Park. 

De trip gaat vervolgens naar Miami – en dan wordt het interessant. Je stapt hier namelijk aan boord van een cruiseschip naar de Bahama’s. Deze vierdaagse cruise stopt onder meer op de eilanden Cococay en Nassau.

Deze trip maken? Check de website van Tioga Tours om meer inspiratie op te doen.

Park City Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

4.

Winterreis Park City & National Parks

Twee dingen die mensen niet zo snel met elkaar associëren: Amerika en wintersport. Dat is zonde, want er zijn wel degelijk bestemmingen waar skiërs en snowboarders orde van de dag zijn.

Die vind je bijvoorbeeld in Park City, Utah. Het is de eerste stop van deze reis en een ideale bestemming om je skills op de piste te vertonen.

Denk echter niet dat dit het enige is. De reis gaat hiervandaan naar alle hoogtepunten die Utah rijk is, waaronder Monument Valley en Arches National Park. Klein verschil met de zomer: je ziet deze bestemmingen bedekt onder een dikke laag sneeuw. En geloof ons – dat is écht mooi.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie!

Monument Valley Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

5.

Best of the West

Tot slot: het kan eigenlijk nooit misgaan met een klassieke auto- of camperreis door het Zuidwesten. Je ziet stedelijke highlights als San Francisco, maar ook het beste van Yosemite National Park. Je rijdt over Highway 1, maar ook door Los Angeles

De reis Best of the West is wat dat betreft een ultieme kennismaking met The States.

Interesse? Je kunt Best of the West per auto en per camper doen. Kijk hier voor méér info!