Afrika OnlyCanada Only

Zoek

ReisReview – Magic Kingdom, Orlando

Magic Kingdom, Disney World, Florida
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Monumenten, musea, restaurants…we beoordeelden ze tot dusver alledrie in onze wekelijks rubriek ReisReview. Nóóit eerder kwam een themapark ter sprake. Wel nu, hoogste tijd! Te beginnen met dé attractie in dé Fun Capital Of The World: Magic Kingdom in Orlando.

door Boy Tijbosch

‘Wáárom zou je helemaal naar Florida vliegen om Magic Kingdom te zien? Parijs dichterbij én hetzelfde!’. Dat eerste klopt zeker, en de Franse variant is ook nog eens groter dan haar grote, Amerikaanse broer. Is ‘t ook hetzelfde? Dat niet. Tuurlijk – het melodietje van de attractie It’s A Small World blijft in The States net zo goed dagenlang in je kop hangen. Maar voor de rest hangt er in de Floridiaanse versie een sfeer die in geen enkel ánder park, wordt geëvenaard.

ZES LANDEN

Magic Kingdom is onderdeel van The Walt Disney World Resort in Orlando en bestaat uit zes ‘landen’: Main Street USA, Liberty Square, Tomorrowland, Frontierland, Adventureland en Fantasyland (inclusief de uitbreiding ‘New Fantasyland’). Allen beschikken ze over hun eigen thema, en allen bieden ze uitzichten op de centrale blikvanger van ‘t park: Cinderella’s Castle. De hier gelegen attracties variëren meer dan in welk park dan ook. Zo is er de Splash Mountain, een uiterst vermakelijk én verraderlijke rit die eindigt in de climax van een metershoge splash. Daarnaast kennen we The Haunted Mansion, inclusief dansende geesten die ter zijner tijd in jouw wagen belanden. En uiteraard is ieders favoriet – de Space Mountain – aanwezig. Zelfs de Amerikaanse politiek is vertegenwoordigd in de Hall Of Presidents. Een show die bij ons tot verveling kan oproepen, maar door menig Amerikaan als emotioneel wordt ervaren (‘Boo!’, klonk er tijdens ons laatste bezoek toen een robot van G.W. Bush ten tonele verscheen). Voor ieder wat wils, zeggen we dan.

Afstevend op de perfecte score? Nee, dat is te veel van het goede, gezien er tussen de vele attracties tóch ook de nodige misbaksels zitten. We noemen Dumbo The Flying Elephant: wachtrijen van minimaal een uur enkel voor een simpele kermisattractie. Nog zo’n voorbeeld: Goofy’s Barnstormer, een matige achtbaan waarvan de rit voorbij is vóór je ‘Space Mountain’ kunt zeggen. En de Liberty Bell Riverboat: een radarboot rondom een eiland. ‘Dat is toch niet alles?’. Ja, dat is wel alles. Helaas.

KAAKKRAMP

Maakt het uit dat enkele van de veertig attracties in Magic Kingdom weinig bijzonder zijn? Nee. Hoe vreemd het ook klinkt, de voorstellingen en ritten zijn niet het belangrijkste in Disney World. Wat er méér toe doet, is de sfeer. Disney heeft vrijwel alles tot in de puntjes uitgewerkt: van de vorm van het kleinste hekje tot de grootste praalwagen tijdens de avondparade. Tussendoor worden gasten continue toegelachen door medewerkers – dat laatstgenoemde aan het eind van de dag zere kaken heeft, laten we even buiten beschouwing.

CONCLUSIE

Disney is hard op weg om haar slogan ‘The Happiest Place On Earth’ waar te maken. Wat ons betreft loopt aartsvijand Universal nét iets voor qua technisch vernuft, maar in sfeer en uitvoering lijkt Magic Kingdom de onbetwiste koning van Orlando te zijn.

RAPPORTCIJFER: 9

LAAT ONS JOUW RAPPORTCIJFER VOOR MAGIC KINGDOM HIERONDER WETEN ÓF REAGEER VIA FACEBOOK EN TWITTER!