Afrika OnlyCanada Only

Reistips waar je NIETS aan hebt

San Francisco II
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Vakantietips: vaak goed bedoeld, niet altijd even goed. Ook voor reizen naar de VS gaan aanbevelingen in de rondte die je beter kunt negeren, ten behoeve van jouw reis. Welke? De volgende!

‘Bewaar geld in een daarvoor bestemde riem!’

Vraagje – waarom worden busjes van waardetransport zo vaak overvallen? Juist, het staat erop. Hetzelfde geldt voor een zogenaamde money belt, een riem die dusdanig klein is dat er enkel briefjes en muntjes in passen. Je maakt het zakkenrollers dan wel érg makkelijk. Bewaar je spullen waar je ze normaal ook houdt, goed afgesloten. Niks aan de hand.

‘Koop toegangskaarten voor musea en pretparken elders goedkoper!’

Ja, langs de weg of bij zogeheten ‘discount centers’ zijn entreebewijzen voor bezienswaardigheden goedkoper. Mét een reden. De zaak verplicht je namelijk eerst een oersaaie pannenshow (of iets in die richting) te bekijken vóór je gebruik kunt maken van je kaartje. Daar gaan een aantal kostbare uren. Bovendien is het nog maar afwachten of je de betreffende instantie kunt vertrouwen.

‘Regel een internationaal rijbewijs!’

Toegegeven, het kan geen kwaad om er een te hebben. Maar noodzakelijk? Eerder geldklopperij. Kort door de bocht is een internationaal rijbewijs in geval van nood evenveel waard als de wikkel van een pak Oreo’s. En bovendien, je reguliere certificaat is genoeg.

‘Schuil onder een brug tijdens een tornado!’

Deze tip slaat niet alleen nergens op, hij is ook nog eens levensgevaarlijk. Onder een brug of viaduct schuilen tijdens een orkaan of tornado is het stomste wat je in dat geval kunt doen. Zoek een schuilkelder! Niet voorhanden? Ga dan in een greppel liggen. Maar laat de brug voor wat ’t is.

‘Sla dat maar over!’

Sommige mensen beweren – goed bedoeld – dat je bepaalde plaatsen beter kunt overslaan. Een vriend van een neef is er geweest en die vond het maar niets. Onthoud altijd – dit is één persoon. Jouw ervaring kan heel anders zijn.  Het blind volgen van andermans mening kan leiden tot het missen van authentiek Amerika.

Andersom kan men ook te positief zijn in hun oordeel. Hoewel we graag willen schrijven dat héél Amerika de moeite waard is, is dat onmogelijk. Toeristen hebben niets te zoeken in South Central L.A.. Er staan geen interessante musea in de buitenwijken van Detroit. En je vindt al helemaal geen amusementsparken naast de trailer parks van East St. Louis. Vorm altijd je eigen opinie!

Wat vind jij zinvolle en nutteloze reistips? Laat het ons hieronder weten en reageer via Facebook of Twitter!