Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Reizen

Monument Valley
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Sommige reizigers vinden het he-le-maal niets. Anderen ervaren reizen naar Amerika als buitengewoon fantastisch. We kunnen er geen exacte percentages bij te vermelden, maar durven toch wel te zeggen dat laatstgenoemde groep zwaar in de meerderheid is. Amerika wordt bijvoorbeeld geroemd om de grootsheid, de vriendelijke en gastvrije inwoners en natúúrlijk de fantastische bestemmingen die ook nog eens enorm divers zijn. Je ontdekt het tijdens een roadtrip door Amerika.

Direct naar
Een reis naar de USA
Amerika’s verschillende regio’s
Rijden door The States

[themify_layout_part slug=reisinfo-algemeen]

Monument ValleyReizen naar Amerika

Een traditionele roadtrip door Amerika langs bestemmingen als San Francisco, Bryce Canyon National Park of Monument Valley (foto)? Dat lijkt in geen enkel opzicht op een trip door New England – op misschien de afstanden na. Een stad als Miami vertoont helemaal geen overeenkomsten met Seattle, om maar iets te noemen. Yellowstone National Park is in alles anders dan Yosemite National Park. We kunnen op deze manier nog wel even doorgaan over reizen naar Amerika…

San Francisco - PixabayVerschillende regio’s

Californië en het Zuidwesten
De kans is erg groot dat je eerste aanraking met de VS er een is tussen jou en het traditionele rondje westkust: een roadtrip door Amerika langs onder meer San Francisco, Las Vegas en Death Valley National Park. Een geweldig deel van het land en de ultieme kennismaking met wereldsteden en nationale parken, cowboys en indianen, hamburgers en clam chowder. Een van de gaafste reizen naar Amerika!

De hierboven genoemde bestemmingen, maar ook de vijf nationale parken van Utah, de geniale themaparken in en rondom Los Angeles en de even verlaten als mysterieuze woestijn van Nevada zijn slechts voorbeelden van wat je staat te wachten tijdens je reizen naar Amerika.

Florida
Het ideaalplaatje van Florida, inclusief witte stranden, een felblauwe zee en wuivende palmbomen klopt helemaal. Je moet dan natuurlijk wel weten waar je moet zijn: in Clearwater Beach, op Sanibel Island of in Miami, bijvoorbeeld.

Florida heeft ook nog een andere kant. De Everglades – een gebied dat vaak ten onrechte wordt aangeduid als slechts een moeras – en de verschillende springs in hert centrale deel van de staat zijn verwijzingen naar hoe Florida er ongeveer uitzag vóór Walt Disney en consorten er neerstreken.

New York en het Oosten
Zakenlui die al bellend en koffie drinkend een veel te drukke straat oversteken. Sirenes die maar niet lijken te nokken met loeien. Wolkenkrabbers die zo groot zijn dat ze een eigen postcode hebben. New York City heeft het er allemaal echt. De stad lijkt daardoor nog het meest op een soort filmset in real life.

De Amerikaanse oostkust heeft echter meer bijzondere must sees. Boston, bijvoorbeeld: een throwback naar de tijd waarin Amerika slechts dertien staten telde. Washington DC is nog zo’n goed voorbeeld van toffe reizen naar Amerika: het politieke epicentrum van The States. De staten New York en Vermont zijn, tot slot, met name in de herfst fe-no-me-na-le bestemmingen voor reizen naar Amerika.

Het Noordwesten
Vervolg de beroemde Highway 1 ten noorden van San Francisco en je ziet het landschap ruiger, de klippen woester en de weersomstandigheden Noord-Europeser worden. Amerika’s Noordwesten, waarvan sommige delen ook wel Pacific Northwest genoemd, is een regio voor reizigers die outdoor minded zijn. Je vindt hier zelfs een regenwoud. Olympic National Park is de enige Amerikaanse bestemming met zo’n woud in het bezit.

Tel daar opvallend sfeervolle steden als Portland, Oregon en Seattle bij op en je hebt een streek waarin je jezelf gegarandeerd weet te vermaken tijdens je reizen naar Amerika.

Texas en het Diepe Zuiden
Howdy en welkom in Texas. De staat waar volgens de inwoners alles groter is – en als we naar de omvang van steden als Houston en Dallas kijken, lijkt die omschrijving aardig te kloppen.

Amerika’s Diepe Zuiden is weer heel anders. Een regio doordrenkt van de historie, niet allemaal even rooskleurig, en cultuur. Jazz, country en blues: ze zijn allemaal ontstaan in The South. Ontdek het tijdens een roadtrip door Amerika!

Het Midwesten
Het Midwesten van The States beslaat grofweg het deel van het land tussen de Rocky Mountains aan de linker- en de Appalachen aan de rechterkant. De regio staat bekend om haar grote vlaktes en het flinke aandeel in de Amerikaanse landbouwsector. Wie denkt dat aardappelen en tumbleweeds hier de dienst uitmaken, zit er echter naast.

De Black Hills van South Dakota zijn het, met must sees als Mount Rushmore en parken als Custer State Park, de moeite van een detour vanuit het noordwesten meer dan waard. Chicago? Dat is gewoon Chicago. een wereldstad met geweldige wolkenkrabbers, uitstekende restaurants en sfeervolle jazzclubs. Een ideale bestemming tijdens je reizen naar Amerika.

[themify_layout_part slug=”reistips-florida”]


Reizen naar AmerikaRoadtrip naar Amerika

De beste manier om te reizen naar Amerika? Dat is natuurlijk via een roadtrip door Amerika. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal interessante varianten.

Highway 1
De mooiste roadtrip van Amerika? Veel USA-reizigers die je zijn voorgegaan, wijzen dan zonder twijfel naar Highway 1. Deze trip door Californië gaat langs de oceaan en ligt precies tussen San Francisco en Los Angeles in. Hij is zodoende goed te combineren met deze twee steden.

Utah’s Mighty Five
De Mighty Five van Utah verwijst naar de vijf nationale parken die je in deze staat vindt. Schijf mee: Arches National Park (foto), Bryce Canyon National Park, Canyonlands National Park, Capitol Reef National Park en Zion National Park. Deze roadtrip door Amerika komt langs allemaal.

Florida’s Overseas Highway
De Overseas Highway in Florida begint ongeveer in Miami. Hij gaat, vanuit daar, voor een groot deel over het water en eindigt op het laatste eiland van de eilandengroep Florida Keys: Key West.

Route 66
Sommige reizigers beweren dat deze route vergane glorie is. Wie echter een indruk wil krijgen van hoe Amerika er vroeger uitzag, vindt in Route 66 misschien wel dé roadtrip van Amerika. Je rijdt langs oude, soms verlaten motels en restaurants die je een prima beeld geven hoe The States eruit zagen toen de Route 66 nog een veelgebruikte handelsroute was.

De Blue Ridge Parkway
Deze roadtrip door Amerika is, naast onder toeristen, ook erg geliefd bij de Amerikanen zelf. Hij heeft een lengte van zo’n zeshonderd kilometer en gaat onder meer door de staten Virginia en North Carolina. Het hoogtepunt van deze reizen naar Amerika? Dat is het deel door Great Smoky Mountains National Park. Een trip langs dichte bossen en benevelde bergtoppen.

[themify_layout_part slug=reisinfo-algemeen]