Afrika OnlyCanada Only

Reizigers naar Alcatraz kunnen nu nóg een eiland bezoeken

Alcatraz - Pixabay-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De boot gaat in deze nieuwe mogelijkheid ook naar Angel Island State Park, beter bekend als ‘het Ellis Island van het westen’.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

Een trip naar Alcatraz is min of meer verplichte kost wanneer je naar San Francisco gaat. Hoewel het niet altijd even makkelijk is om aan kaartjes te komen – de voorraad is er bij drukte vrij snel doorheen – verwelkomt het gevangeniseiland toch bijna anderhalf miljoen bezoekers per jaar.

Daar komen er dit jaar misschien wel nóg meer bij. Alcatraz Cruises, de officiële veerdienst van en naar het eiland, introduceert namelijk een nieuwe mogelijkheid.

Je bezoekt hierbij niet alleen Alcatraz, maar ook een tweede eiland. Dit eiland heet Angel Island State Park en staat in Californië ook wel bekend als ‘Ellis Island of the West’. Dat is een verwijzing naar het immigratiecentrum Ellis Island in New York City. Ook hier kwamen in het verleden immigranten van over de hele wereld aan, om hun reis naar Amerika voort te zetten.

Tot wanneer?

Wie de combinatie tussen Alcatraz en Angel Island State Park wil zien, moet er wel snel bijzijn. De tour is alleen beschikbaar tot en met oktober. Wie het wel lukt om kaartjes te bemachtigen, krijgt een tour van in totaal 5,5 uur. Inclusief zijn het boottransport, een audiotour langs de celblokken en een tramtour van één uur over Angel Island.

Oh – en een leuk detail: Angel Island State Park claimt de mooiste uitzichten over de San Francisco Bay te hebben.

[affiliate location=”alcatraz3″ type=”ticketlinks”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]