Canada Only

Research: Dit zijn de beste én slechtste staten voor een road trip door Amerika

Valley Of Fire State Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De zomer gaat bijna beginnen en ook dit jaar maken veel reizigers een klassieke road trip door The States. Dat kan in sommige staten beter dan in andere, vindt Wallethub.

Deze website is op zoek gegaan naar de beste staat voor een All-American Road Trip. Daarbij zijn alle vijftig staten op verschillende gebieden met elkaar vergeleken. Voorbeelden van factoren: de huidige benzineprijzen, de veiligheid van het verkeer, de activiteiten langs de weg en natúúrlijk de hoeveel scenery die je onderweg tegenkomt.

Daar kwamen déze tien staten uit:
1. Wyoming
2. North Carolina
3. Minnesota
4. Texas
5. Florida
6. Louisiana
7. Washington
8. New York
9. Utah
10. Colorado

Wyoming heeft haar hoge notering onder meer te danken aan de vele goedkope campings en de aanwezigheid van fenomenale natuurparken als Yellowstone National Park.

Hetzelfde geldt voor North Carolina, waar het Great Smoky Mountains National Park ongetwijfeld een grote rol heeft gespeeld.

Utah heeft weliswaar wat duurdere accommodaties, maar dusdanig veel natuurschoon dat ook de Beehive State niet in het rijtje mag ontbreken.

Grote afwezige is Californië. De Golden State kwam ondanks het hoge aantal Scenic Byways niet verder dan een twaalfde stek.

Slechte staten

Volgens Wallethub zijn er ook staten die je beter kunt mijden, wil je aan een gave road trip beginnen. Helemaal onderaan de lijst bungelt Rhode Island. De staat scoorde laag op eigenlijk alle factoren behalve veiligheid.

In de onderste regionen van de lijst vind je ook Alabama, Kansas, Alaska, Kentucky, Indiana, New Mexico, Hawaii, Delaware en Connecticut.

Wil je het hele onderzoek zien? Kijk dan HIER!

Inspiratie nodig voor een road trip? Check dan ons gratis e-book 20 Amerikaanse Road Trips Die Je Óóit Moet Doen.