Afrika OnlyCanada Only

Research: Zóveel dagen van tevoren boek je de goedkoopste USA-reizen

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je optimaal besparen tijdens het boeken van je reis naar Amerika? Dan kun je jouw reis het beste negentig dagen van tevoren boeken. Dat blijkt uit een onderzoek van online reisbureau Expedia en Airlines Reporting Corporation’s (ARC).

Volgens Expedia zijn vluchten het goedkoopst wanneer ze negentig dagen voor het daadwerkelijke vertrek worden geboekt. Daarnaast bespaar je door jouw vlucht op zondag te boeken.

Last-minute-mythe

Het onderzoek laat ook zien dat last-minute boeken tegenwoordig nog maar weinig zin heeft wanneer je goedkoop uit wil zijn. De prijzen blijven tot dertig dage voor vertrek relatief laag. Daarna gaan de tarieven alleen maar omhoog.

Wil je in het hoogseizoen weg? Dan doe je er goed aan in april of mei je reis te boeken.

Vluchtdagen

Het onderzoek laat tot slot zien dat je jouw vakantie het beste op zondag kunt boeken. Je maakt dan, voor zowel economy- als premium-vluchten, het meeste kans op een lage prijs. Boeken kun je beter niet op vrijdag doen.

Voor wat je vertrekdag betreft, ligt dit heel anders. Dan is het juist goedkoop om te kiezen voor vrijdag als vertrekdag. De zondag is hier de duurste dag om je vakantie mee te beginnen.

Vlag