Canada Only

In 2024 moet je deze nationale parken écht van tevoren reserveren…

Reserveren nationale parken Amerika
Michelle de Vos

Michelle de Vos

De nationale parken van Amerika worden steeds meer, vaker en langer bezocht. Om de stroom van voertuigen en mensen te controleren, maken een aantal parken gebruik van een verplicht reserveringssysteem. Hiermee kondig je jezelf aan en verzeker je jezelf van toegang tot een nationaal park. En zo zijn er in de parken dus ook minder files – ideaal! Lees verder voor meer info over het reserveren van nationale parken in Amerika.

Begin nu met plannen. Dit zijn de Amerikaanse parken waarvoor je een reservering moet maken in 2024!

Lees ook Op deze 6 dagen in 2024 kun je gratis naar Amerika’s nationale parken

Reserveren nationale parken Amerika
Anneloes Keunen

Acadia National Park in Maine

Acadia National Park is letterlijk een hoogtepunt. Cadillac Mountain is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio: het hoogste punt van het park met een eindeloos uitzicht.

Tijdens het hoogseizoen is reserveren vereist voor de rit naar de top. Van mei tot oktober moet je een aparte reserveringspas voor $6 kopen om toegang te krijgen tot Cadillac Summit Road.

Reserveren nationale parken Amerika

Arches National Park in Utah | Reserveren nationale parken Amerika

Als relatief klein park heeft Arches National Park niet de oppervlakte waar gasten zich op kunnen verspreiden. Vanaf 1 april 2024 vereist Arches National Park daarom een reservering.

Dit is een proefprogramma geïntroduceerd om de drukte die het park tussen april en oktober ervaart onder controle te houden. Een kleine vergoeding van $2 per persoon verzekert toegang tot het park met de auto.

Glacier National Park in Montana

Glacier National Park heeft een van de meest spectaculaire, schilderachtige autoroutes van Amerika: de Going-To-The-Sun Road. Tussen 24 mei en 8 september is voor toegang tot deze route, maar ook de gebieden Many Glacier en North Fork, een reservering vereist.

Tijdens het hoogseizoen is reserveren (zonder reserveringskosten) elke dag verplicht. Voor degenen die activiteiten hebben gepland, zoals kamperen of paardrijden, geldt de pas voor de activiteit ook als een reservering voor het berijden van de routes.

Kaartjes nodig? Boek voordelig je activiteit of attractie via GetYourGuide!

Muir Woods National Monument in Californië | Reserveren nationale parken Amerika

Muir Woods National Monument was een van de eerste nationale parken die een gereserveerde toegangsprijs invoerde. Vanaf 2024 heeft het reserveringssysteem een update gekregen, met een pendeldienst van en naar het park in plaats van het maken van een parkeerreservering. Het park heeft namelijk een beperkte parkeerruimte.

Huurauto nodig voor het bezoeken van de parken? Huur een auto via Alamo en gebruik de exclusieve kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Rocky Mountain National Park in Colorado

Rocky Mountain National Park bevindt zich dichtbij Denver en dit zorgt voor enorme drukte, vooral tijdens het hoogseizoen. Hierdoor heeft het park tussen mei en oktober een tweedelig toegangssysteem. De eerste reservering is voor de Bear Lake Road Corridor, die tussen 05:00 en 18:00 twee uur toegang geeft tot de route en de rest van het park.

De tweede reservering is exclusief voor alles behalve Bear Lake Road Corridor. Deze reservering heeft ook een toegang van twee uur en is alleen nodig tussen 09:00 en 14:00. De reserveringskosten bedragen $2 per persoon.

Tip van ons! De nationale parken liggen verspreid door het hele land, maar je kunt er natuurlijk altijd een aantal combineren door voor een rondreis te gaan. Vind hier je ideale rondreis langs verschillende parken!

Shenandoah National Park in Virginia | Reserveren nationale parken Amerika

Een mooi uitstapje richting de natuur vanuit Washington DC: de bergen en bossen van Shendandoah National Park. Voor het park hoef je niet te reserveren, maar wel als je tijdens het hoogseizoen het populaire gebied Old Rag Mountain wenst te bezoeken.

Tickets worden dertig dagen én zes dagen voor de gewenste datum vrijgegeven. Dit geeft dus kans aan zowel de planners als de last-minute reizigers.

De reserveringskosten bedragen $1 per persoon.

Yosemite National Park in Californië

Yosemite National Park is een van de populairste parken en het is dan ook geen verrassing dat het park tijdens het hoogseizoen een reservering vereist.

Reserveren is verplicht in de weekenden van april, juni, september en oktober. Daarnaast is het in de maand februari erg belangrijk dat je vooraf reserveert. Dat is namelijk wanneer de beroemde Yosemite Firefall zichtbaar is.

Een reservering kost je niks extra.

Reserveren nationale parken Amerika

Zion National Park in Utah | Reserveren nationale parken Amerika

Zion National Park is het perfecte park voor wandeltochten. Voor één van de wandelingen is echter planning vereist.

Angels Landing, een van de gevaarlijkste wandelingen van heel Amerika, is geen pad dat je spontaan kan nemen. Je moet hiervoor meedoen aan een seizoenloterij om een vergunning te verkrijgen.

De loterij van dit jaar is helaas al geweest op 1 januari. Maar wie weet is dit een tip voor volgend jaar!