Canada Only

Road trip: de Road To Nowhere door de Smoky Mountains

Great Smoky Mountains National Park - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Met een totale lengte van ongeveer twaalf kilometer is dit misschien wel de kortste road trip die we ooit hebben gedeeld. En toch is de Road To Nowhere in North Carolina de moeite waard. Deze trip laat je kennis maken met wat locals ‘American Mountain Life’ noemen.

[themify_layout_part slug=”leestips-diepe-zuiden”]

Bryson City

De trip begint in Bryson City, een klein dorpje aan de voet van de beroemde Smoky Mountains. ‘t Is een uiterst sfeervol houthakkersplaatsje met restaurants, winkels en hotels. Belangrijker: alles staat hier in het teken van het leven in de bergen.

[themify_layout_part slug=”reistips-great-smoky-mountains-national-park”]

Depot Street, Deep Creek Campground en Juney Whank Falls

Vanuit Bryson City rij je in korte tijd naar de Smokies – maar niet zonder te stoppen. Onderweg passeer je Depot Street. Depot Street brengt je naar de Deep Creek Campground. En Deep Creek Campground brengt je weer naar Juney Whank Falls. Dit is een van de drie watervallen in dit bijzondere gebied, naast die van Indian Creek en Tom’s Branch.

[themify_layout_part id=”37739″]

Great Smoky Mountains National Park

De Road To Nowhere eindigt, anders dan de naam doet vermoeden, in het Great Smoky Mountains National Park. Dit is het meest bezochte park van The States en een plek waar je je, mocht je de tijd hebben, weken vermaakt. Een aanrader? De vallei Cades Cove.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]