Afrika OnlyCanada Only

Road Trip Tip #26: Monument Valley Scenic Road

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Monument Valley is een geïsoleerd, maar prachtig natuurgebied in de staat Arizona. Zó zie je de Navajo-regio het best!

door Boy Tijbosch


Deze road trip begint in Kayenta en eindigt in Ruba City. Een stuk van zo'n 28 mijl, langs de roodbruine rotsen van Monument Valley. Dit gebied is officieel eigendom van de Navajo-indianen, een volk dat hier met elkaar leeft, maar grotendeels afhankelijk is van de vele toeristen die jaarlijks op de roodbruine rotsen afkomen.

MONUMENT VALLEY NAVAJO TRIBAL PARK

Het Monument Valley Navajo Tribal Park is thuis voor de grote rode rotsformaties, te zien in meerdere Hollywood-klassiekers als Back To The Future. Een ongeplaveide weg genaamd de Navajo Loop voert je zo’n zeventien mijl door dit spectaculaire deel van de vallei. View Hotel biedt mogelijkheden om typisch Navajo-voedsel te proberen vanaf een panoramisch terras.

CANYON DE CHELLY NATIONAL MONUMENT

Het gebied rondom het Canyon de Chelly National Monument kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele, voor de Navajo’s belangrijke rotsen en gebergten. De kloof zelf is Navajo-eigendom en bijzonder fraai. Tochten naar beneden worden enkel onder begeleiding toegestaan. In de nabije omgeving wonen de Navajo-indianen. Bezoekers zijn welkom, hoewel fotografie niet op prijs wordt gesteld.


Foto's: Anneloes Keunen/Amerika Only