Canada Only

Road Trip Tip #40: van New York naar Miami

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een road trip door negen staten in twee weken tijd! Iets voor jou?

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

 

New York City en Miami liggen op zo’n twintig uur rijden bij elkaar vandaan. Met een beetje gas en geluk red je dat in twee á drie dagen, maar dan krijg je weinig mee van de Amerikaanse highlights onderweg. Het is beter om ongeveer deze indeling aan te houden, waarbij je nog iets mee krijgt van de must-sees onderweg. Inclusief de twee topsteden zelf – natuurlijk.

VOORGESTELDE INDELING

Dag 1    New York City, New York
Dag 2    New York City, New York

Neem minimaal twee dagen de tijd om één van ‘s werelds gaafste steden te zien. Central Park, Times Square, Wall Street, Brooklyn: je raakt niet snel verveeld in The Big Apple.


Dag 3    Philadelphia, Pennsylvania

Philly ligt op zo’n twee uur bij NYC vandaan en wordt vaak ondergesneeuwd door de glamour van de grote broer in het noorden. Da’s enigszins jammer, gezien de stad een historisch thuis biedt aan onder meer de Independence Hall en de Liberty Bell. Oh, en de Philly Cheese Steak.


Dag 4    Gettysburg, Pennsylvania

Neem de tijd om vanuit Philadelphia naar Gettysburg te rijden voor het Pennsylvania Monument – ter ere van de omgekomen soldaten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.


Dag 5    Washington, DC
Dag 6    Washington, DC

De Amerikaanse hoofdstad is met haar musea en monument een absolute topbestemming. Trek een tweede dag uit voor de Engelse wijk Georgetown.


Dag 7    De Colonial Parkway, Virginia

De historische Colonial Parkway gaat langs Williamsburg, Jamestown en Yorktown. Hier ontdek je hoe Amerika is begonnen en gegroeid.


Dag 8    Outer Banks, North Carolina

De stranden van North Carolina, de Outer Banks, zijn een hel voor iedere kapitein, maar een hemel voor strandbezoekers.


Dag 9    Charleston, South Carolina

South Carolina’s Charleston wordt vaak opgenomen in lijstjes over de meest sfeervolle steden van Amerika. Terecht? Daar moet je zelf achterkomen.


Dag 10    Savannah, Georgia

Ook Savannah, Georgia komt veel voor in dit soort artikelen, een sfeervolle stad in het Amerikaanse zuiden. Fan van Forrest Gump? Zoek dan het bankje waar een groot deel van deze film werd opgenomen.

Dag 11    Orlando, Florida
Dag 12    Orlando, Florida

In Orlando kun je makkelijk een hele vakantie doorbrengen, maar wanneer je weinig tijd hebt moet je een keuze maken tussen de vele pretparken. Ons advies? Magic Kingdom en Universal Studios.


Dag 13    Miami, Florida
Dag 14    Miami, Florida

Gebruik de laatste twee dagen om het eindpunt van deze route te verkennen. Geen fan van steden? Ontsnap aan het stadsleven en vervolg je road trip naar Key West.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]