Canada Only

Road trip! ZO bezoek je San Fran, Los Angeles én de Grand Canyon in 12 dagen tijd

Grand Canyon National Park + FOX, Verre Reizen van ANWB
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Oké, toegegeven: wil je het westen van The States optimaal beleven, dan geldt hoe langer hoe beter. Maar niet iedereen heeft ongelimiteerde vrije tijd. Misschien wacht je werkgever met smart op je terugkomst. Misschien heb je snel heimwee. Misschien zit er thuis een zielig kijkende kat op de bank. Anyway: als jij twaalf dagen reistijd meer dan genoeg vindt, maar toch alle highlights van het Amerikaanse westen wil zien – dan is dit misschien jouw komende dagindeling!

San Francisco

Dag 1 en 2: San Francisco

Natuurlijk is twee dagen nooit genoeg om heel San Francisco te zien. Maar de hoogtepunten? Die kun je absoluut bezoeken. Of doen, eigenlijk. Huur een fiets, rij over de Golden Gate Bridge, vergaap je aan het uitzicht over de stad en ga via de pont van Sausalito weer terug naar Fisherman’s Wharf. Een garantie voor een topdag – en bovendien heb je dan in ieder geval de bekendste trekpleisters bezocht.


Dag 3: van San Francisco naar Yosemite National Park

Het is een van de geweldigste parken van het Amerikaanse westen: Yosemite National Park. Dus nee – natúurlijk mag je dit niet overslaan, ook niet wanneer je slechts twaalf dagen in The States bent. Ga naar Glacier Point voor mogelijk het beste uitzicht van het park.


Dag 4: van Yosemite National Park naar Las Vegas

Dat Californië gevarieerd is qua landschappen, dat wist je waarschijnlijk al. Maar je weet pas echt hóe gevarieerd wanneer je vanuit Yosemite National Park richting Las Vegas rijdt: een trip van soms zelfs besneeuwde bergtoppen naar de dorre woestijn. Een lange trip, trouwens. Maar maak je niet druk: je hebt dag vijf nog om Vegas te verkennen. Tijd genoeg om onderweg even te stoppen bij het spookstadje Calico.


Downtown Las Vegas 16 - Travel Nevada
Foto: Travel Nevada

Dag 5: Las Vegas

Zoals gezegd: trek dag vijf uit voor Las Vegas door te slenteren over The Strip en zoveel mogelijk resorts van binnen en buiten te verkennen. De piramide van het Luxor, het Romeins gethematiseerde Caesears Palace en de gondola’s van The Venetian zijn onze favorieten. En is het je er toch allemaal te druk? Dan kun je eenvoudig uitwijken naar Red Rock Canyon: een schitterend natuurgebied op niet eens een halfuur rijden vanuit Sin City.


Dag 6: van Las Vegas naar Bryce Canyon National Park

Op de helft van je reis is het hoog tijd om een van de mooiste plekken in het Amerikaanse westen te bezoeken. Bryce Canyon National Park is een must see voor iedere reiziger, maar sla op je weg naar de roodoranje kloof ook Zion National Park niet over: een hemel voor backpackers en een van onze persoonlijke favorites.


Dag 7: van Bryce Canyon National Park naar Grand Canyon National Park

Van de mooiste naar de grootste canyon op aarde. De Grand Canyon is qua kleuren misschien iets minder indrukwekkend dan Bryce, maar daar staat tegenover dat dit gebied echt immens groot is. Stop langs meerdere plekken aan de South Rim óf stap in een helikopter voor een view van bovenaf.


Palm Springs
Foto: Carol Highsmith via Visit California

Dag 8: van Grand Canyon National Park naar Palm Springs

Palm Springs zegt je misschien niet direct iets, maar deze plaatsnaam is bij veel Amerikanen wel degelijk bekend. Vooral onder welgesteld Amerika. Het is namelijk de favoriete verblijfplaats van half Hollywood. Dat maakt Palm Springs een ideale uitvalsbasis om LA te verkennen, hoewel het hier vandaan ook niet heel erg ver is naar nog zo’n hoogtepunt in het westen: Joshua Tree National Park.


Los Angeles

Dag 9, 10 en 11: Los Angeles

Binnen anderhalf uur vanuit Palm Springs sta je in Los Angeles – mits het verkeer een beetje meezit. En eenmaal daar aangekomen besef je je waarschijnlijk hóe groot LA eigenlijk is. Voorsteden als Hollywood, Santa Monica en Venice hebben eigenlijk allemaal wel een dag nodig om ze te verkennen. En daarom adviseren we: blijf de laatste drie dagen van je trip in de City Of Angels. Kom je ook nog een béétje uitgerust terug bij die treurige kat.

Banner FOX, Verre Reizen van ANWB

Deze reis boeken

Wil je deze trip maken? Onze partners van FOX, Verre Reizen van ANWB hebben een reis die er schrikbarend veel op lijkt. Het gaat om een rondreis voor singles. Mocht je tijd over hebben en zin hebben in een trip naar Amerika: check hierrrr of het iets voor jou is.