Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Road trip! Zó zie je het allerbeste van de Amerikaanse Rockies

Rocky Mountains Le Beau Reizen - Unsplash-min
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een toffe reis door Colorado, Wyoming, Montana, North Dakota, South Dakota en Nebraska, samengesteld door onze vrienden van Le Beau Reizen.

Staten als Montana, North en South Dakota worden veel geskipt door reizigers die tóch liever een rondje westkust doen. Dat is ergens logisch, maar ook behoorlijk zonde. Tenslotte vind je nergens zoveel geothermische landschappen en besneeuwde bergtoppen als in dit deel van de USA.

Denver Le Beau Reizen - Unsplash-min

Denver en meer Colorado

Maar goed – de road trip. Volgens Le Beau Reizen kun je die het beste beginnen in Denver, Colorado. Dat is makkelijk aanvliegen vanuit Amsterdam en bovendien is Denver zelf een sfeervolle, compacte stad waar alle bezienswaardigheden opvallend dicht bij elkaar in de buurt liggen. Tip: start met een goede lunch aan Larimer Square, thuishonk voor veel cafés en restaurants. Daarnaast is dit de stek waar het voor The Mile High City allemaal begon.

Rij vanuit Denver richting Pikes Peak om getrakteerd te worden op een fantastisch uitzicht over de Rocky Mountains. Sla als je, voor Amerikaanse begrippen, toch in de buurt bent ook de watervallen van Seven Falls niet over voor je richting de oostelijke Rocky Mountains trekt. Neem de Gold Belt Highway door uitgestrekte bossen en langs canyons. Je arriveert dan in Breckenridge of Vail: onder Amerikanen uiterst populaire skiparadijzen.

Yellowstone National Park Le Beau Reizen - Unsplash-min

Yellowstone en Grand Teton National Park

Grand Teton en Yellowstone National Park liggen naast elkaar en zijn de volgende etappe van je trip door de Amerikaanse Rockies. Stel je GPS af op Jackson Hole, drink iets in de Million Dollar Cowboy Bar en begin aan een rit door het allereerste nationale park van de Verenigde Staten. We schatten dat je in Yellowstone National Park zo’n twee uur nodig hebt (eigenlijk is twee weken ook niet genoeg) om in ieder geval de loop door het park te rijden. Deze komt onder meer langs de Grand Canyon of the Yellowstone en de geiser Old Faithful. En het moet wel héél raar lopen wil je onderweg geen bizons spotten.

Montana Le Beau Reizen 3 - Unsplash-min

Montana

Na Yellowstone en Grand Teton National Park gaat de reis richting Montana. Via Livingstone, een soort real life western-film, beland je uiteindelijk in Billings, de grootste stad van deze staat. Hij wordt helemaal omringd door bergen. Lekkere trek? Wip dan even langs Brockel’s Chocolates: een waar chocoladebegrip in Montana en omstreken.

South Dakota Le Beau Reizen - Unsplash-minSouth Dakota Le Beau Reizen - Unsplash-min

North en South Dakota

Toen wijlen president Theodore Roosevelt naar het Amerikaanse noordwesten trok, had hij grootse plannen voor een enorme bizonjacht. Het verhaal gaat echter dat hij bij aankomst de dieren zielig vond, waarna hij prompt verkondigde dat de beesten voortaan beschermd moesten worden. Zo werd Roosevelt een van de voortouwnemers van het Amerikaanse National Parks-systeem. Er werd er zelfs een naar hem vernoemd. Theodore Roosevelt National Park is een van de mooiste bestemmingen in North Dakota.

South Dakota staat met name bekend om de Black Hills. Dit bosrijke gebied is onder meer thuis voor Amerika’s bekendste beitelwerk, namelijk Mount Rushmore National Memorial. Het antwoord van de Native Americans, Crazy Horse Memorial, is echter minstens zo indrukwekkend. Genoeg te zien en te beleven in de Black Hills, dus.

Nebraska Le Beau Reizen - Unsplash-min

Nebraska en terugweg

De laatste staat van deze road trip is Nebraska. Dat is mogelijk de minst bezochte staat van heel Amerika – en eigenlijk is dat altijd al een beetje zo geweest. In het verleden bestond Nebraska grotendeels uit handelsposten en pelsjagers. Het Museum of the Fur Trade in het plaatsje Chadron leert je van alles over dit tijdperk. 

Vanuit Nebraska is het zaak terug te keren richting Denver, Colorado. Doe dit via Rocky Mountain National Park voor de laatste, fabuleuze indrukken, voor je weer elf uur lang opgevouwen in een vliegtuigstoel zit.

Montana Le Beau Reizen - Unsplash-min

Nog één keer – wat is de route?

Interesse in deze road trip? Hou dan déze dagindeling aan!

Dag 1 en 2
Denver, Colorado

Dag 3 en 4
Cañon City, Colorado

Dag 5
Vail, Colorado

Dag 6 en 7
Grand Junction, Colorado

Dag 8
Rock Springs, Wyoming

Dag 9
Grand Teton National Park, Wyoming

Dag 10, 11 en 12
Yellowstone National Park, Wyoming, Montana en Idaho

Dag 13 en 14
Billings, Montana

Dag 15
Medora, North Dakota

Dag 16 en 17
Rapid City, South Dakota

Dag 18
Hot Springs, South Dakota

Dag 19
Scotts Bluff, Nebraska

Dag 20 en 21
Rocky Mountain National Park, Colorado

Dag 22
Denver

Montana Le Beau Reizen 2 - Unsplash-min

Ik wil deze reis boeken! Waar kan dat?

Wil je deze reis door de Amerikaanse Rockies in z’n geheel zo rijden? Of wil je liever een paar aanpassingen aan de route doen? Het kan allemaal bij onze vrienden van Le Beau Reizen. Dit reisbureau staat bekend om de persoonlijke reisadviezen en de op maat samen te stellen reizen. Kijk hier voor meer info!

Dit is een gesponsord artikel.