Afrika OnlyCanada Only

Roadside America: de bizarre beelden langs de Enchanted Highway

Enchanted Highway - Anneloes Keunen via Amerika Only
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je kunt het altijd aan Amerikanen toevertrouwen om van een stuk niemandsland toch iets aantrekkelijks te maken. De Enchanted Highway in North Dakota is daar een toonaangevend voorbeeld van.

Wie een roadtrip door The States heeft gemaakt, weet dat de kans groot is dat je vroeg of laat iets opmerkelijks tegenkomt.

Voorbeelden van wat we bedoelen? De Cadillac Ranch in Amarillo, Texas. De Bowling Ball Yard in Nowata, Oklahoma. Gemini Giant in Wilmington, Illinois. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

North Dakota is geen uitzondering. Ook in deze staat moet je op sommige plekken echt goed zoeken naar een fatsoenlijk restaurant, maar kun je zomaar tegen ’s werelds grootste bizon aanlopen. Deze betonnen variant staat in het plaatsje Jamestown.

Salem Sue is nog zo’n paradepaardje: een gigantische koe van glasvezel die hoog boven Interstate 94 uittorent.

Hét boegbeeld van creativiteit en wilskracht? Dat is de Enchanted Highway.

[themify_layout_part id=34172]

Wat is de Enchanted Highway?

De Enchanted Highway bestaat uit zeven metalen kunstwerken tussen de plaatsen Regent en Gladstone. Ze zijn allen het idee van de lokale artiest Gary Greff. Hij startte in 1991 met de bouw van The Tin Family en werkt inmiddels aan Spider Webs. Dat is de eerste expansie sinds Fisherman’s Dream uit 2006.

In de tussentijd realiseerde hij nog wel even een motel: The Enchanted Castle. Een accommodatie speciaal voor reizigers die maar geen genoeg krijgen van merkwaardige beelden.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kan ik de Enchanted Highway zien?

Een roadtrip maken over de Enchanted Highway? Dat kan – uiteraard. Volg hiervoor Interstate 94 tot je uitkomt bij Exit 72. Vervolg hiervandaan de snelweg richting Regent. Je ziet dan achtereenvolgens de volgende kunstwerken:

  • Geese in Flight
  • Deer Crossings
  • Grasshoppers in the Field
  • Fisherman’ Dream
  • Pheasants on the Prairie
  • Teddy Rides Again
  • The Tin Family

Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]