Canada Only

Roadtrips door Amerika: 5 reizen van het noorden naar het zuiden

Highway 1 - Tioga Tours en Visit The USA

We kennen allemaal de Route 66 die de VS van oost naar west doorkruist. Routes van noord naar zuid zijn misschien wat minder voor de hand liggend, maar zéker niet minder mooi. En als je voor een handige one-way kiest, levert dat verrassende en afwisselende landschappen op. We lichten, in samenwerking met Tioga Tours en Visit The USA, vijf toffe noord-zuidreizen toe.

New Orleans - Tioga Tours en Visit The USA
Foto: Tioga Tours en Visit The USA

1.

Go With The Flow: een swingende, dansende roadtrip

Wat is het?
Een rondreis langs de Mississippi

Deze reis start in Minneapolis, de geboortestad van Prince, en volgt de stroom van de Mississippi-rivier naar het zuiden. Swing en dans in muzieksteden als Nashville, hoofdstad van de country- en westermuziek, en Memphis: de stad van Elvis Presley. Duik de Amerikaanse geschiedenis in langs de oever van de Mighty River en eindig je reis in New Orleans: de bakermat van de jazzmuziek.

Halverwege wijk je even van de route af om Chicago te bezoeken. The Windy City is een bruisende stad vol musea, wolkenkrabbers en de wereldberoemde shops langs Magnificent Mile.

Kijk hier voor meer info over deze rondreis langs de Mississippi.

Highway 1 - Tioga Tours en Visit The USA
Foto: Tioga Tours en Visit The USA

2.

Highway 1: Steden, Vulkanen en Méér

Wat is het?
Een rondreis door West-Amerika over de Pacific Coast Highway

Reis van de noordelijke staat Washington naar het zonnige Californië in het zuiden – of andersom. Je volgt hierbij de kust van Seattle naar Los Angeles – via de Pacific Coast Highway.

Deze Highway staat bekend als een van de mooiste kustroutes ter wereld. Grote steden zoals Los Angeles en San Francisco wissel je af met kleinere plaatsen, waaronder Monterey (maak hier een walvistocht!) en het kunstzinnige Carmel. 

Je bezoekt ook Portland, de stad van de creatievelingen, en Crater Lake National Park: het blauwste meer van het land in een oude vulkaankrater.

Kijk daarnaast of Mount Rainier rook uitblaast, bewonder de natuur in Yosemite National Park en check hoe de stoom van de geisers omhoog stijgt in Lassen Volcanic National Park. Je komt ogen tekort!

Kijk hier voor meer info over de Rondreis West Amerika: Pacific Coast Highway.

New York City - Tioga Tours en Visit The USA
Foto: Tioga Tours en Visit The USA

3.

Eastcoast Explorer: van New York naar Miami

Wat is het?
Een rondreis door Oost-Amerika

De oostkust van Amerika staat garant voor plezier voor jong en oud. Verken New York en zak daarna af naar het Diepe Zuiden. Onderweg staan onder meer de hoofdstad Washington DC en Philadelphia op het programma: twee steden die een belangrijke rol speelden in de Amerikaanse geschiedenis.

Vervolgens komt je portie natuurschoon aan bod in Shenandoah National Park, de Blue Ridge Mountains en Great Smoky Mountains National Park.

Je sluit de reis af in Florida. Steek je misschien nog wat bleke snoet in de zon op een van de vele stranden, bezoek de pretparken van Florida of verken de leuke wijken van Miami.

Kijk hier voor meer info over de Rondreis Oost-Amerika: Eastcoast Explorer.

Yellowstone National Park - Tioga Tours en Visit The USA
Foto: Tioga Tours en Visit The USA

4.

Volcanoes, Rockies & Beaches

Wat is het?
Een rondreis door West-Amerika: van Denver naar Seattle

Hoewel deze route niet helemáál van noord naar zuid gaat, mag hij best in dit rijtje. 

Waarom? 

Nou – hij bevat alle hoogtepunten van Noordwest-Amerika. En je reist alsnog een fors stuk van boven naar beneden…

Je reis begint in Denver: een stad in de schaduw van de Rocky Mountains. Rocky Mountain National Park ligt op een steenworp afstand en heeft vele gezichten die allemaal het ontdekken waard zijn: van de Trail Ridge Road op ruim 3.700 meter hoogte tot de valleien en meren rondom Bear Lake.

Voor pruttelende, dampende, stomende en stinkende vulkanische verschijnselen moet je in Yellowstone National Park zijn.

Andere hoogtepunten zijn Grand Teton National Park, Columbia River Gorge, de Oregon Coast en Olympic National Park.

Kijk hier voor meer informatie over deze Rondreis West-Amerika: Denver naar Seattle!

White Sands National Monument - Tioga Tours en Visit The USA
Foto: Tioga Tours en Visit The USA

5.

Tex-Mex To Colorado

Wat is het?
Een roadtrip door West-Amerika: van Denver naar Dallas

Om de ultieme noord-zuidtrip te maken, kun je aan de route hierboven de route Tex-Mex To Colorado plakken. Deze reis brengt je van het noordelijke Seattle naar het zuidelijk gelegen Dallas – met als meest zuidelijke puntje de kleurrijke stad San Antonio. 

Verken de staten Texas, New Mexico, Utah en Colorado, waan je een echte cowboy in Austin en maak kennis met het erfgoed van de Native Americans in Mesa Verde National Park en Monument Valley.

Trek je wandelschoenen aan in Arches National Park en Black Canyon of the Gunnison National Park óf ga zandsleeën in het witte zand van White Sands National Park. Het kan allemaal tijdens deze toffe reis.

Kijk hier voor meer informatie over deze Rondreis West-Amerika: Denver-Dallas.

Meer info

Alle routes in dit artikel zijn zowel per auto als camper mogelijk. Wil je iets aanpassen, zoals het aantal dagen en de vervoerswijze? Dat kan ook. Ga naar de website van Tioga Tours en kies in het submenu voor de optie Bewerk In Routeplanner.

Dit gesponsorde artikel is een samenwerking van Amerika Only, Visit The USA en Tioga Tours.