Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Hij staat er weer: de Rockefeller Christmas Tree van New York

Rockefeller Center - Will Steacy via NYC & Company
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De wereldberoemde kerstboom is vanaf vandaag weer te bewonderen voor de deur van het Rockefeller Plaza.

Het is jaarlijks de officiële aftrap van New Yorks feestseizoen: het verlichten van de Rockefeller Christmas Tree in hartje Manhattan.

Welnu – dat gebeurt dus vandaag. Op woensdag 30 november vindt de zogenoemde Lightning Ceremony plaats. Daarbij gaan de ruim vijftigduizend lichtjes in de gigantische boom voor de allereerste keer aan. Een event waar doorgaans honderden bezoekers op afkomen.

Na vandaag brandt de Rockefeller Christmas Tree dagelijks tussen 06:00 en 00:00. Eerste Kerstdag is een uitzondering: dan staat de boom 24 uur aan. 

Op Nieuwjaardag brandt ‘ie juist iets korter: van 06:00 tot 21:00.

[themify_layout_part id=34268]

Waar komt de Rockefeller Christmas Tree dit jaar vandaan?

De Rockefeller Christmas Tree van 2022 werd op zaterdag 12 november de stad ingereden en voor de deur van het Rockefeller Plaza afgeleverd. Het gevaarte had toen net een reis van ruim 300 kilometer achter de rug. 

Hij is gekapt in Queensbury, New York. Dat is relatief dichtbij, want soms moet men de boom uit een andere staat halen. 

Tree Scout

Het vinden van de perfecte kerstboom voor New York City is een taak voor de zogenoemde Tree Scout. Hij of zij houdt zich jaarlijks maar met één ding bezig: de zoektocht naar een boom met precies de juiste verhoudingen om als kerstboom te kunnen functioneren. 

Dit keer viel de keuze op een exemplaar van 25 meter hoog – met een diameter van 15 meter. Hij is naar verluidt negentig jaar oud.

[themify_layout_part id=34170]

Tot wanneer staat de Rockefeller Christmas Tree er nog?

Het is nog niet bekend wanneer de Rockefeller Christmas Tree weer verdwijnt. Dit gebeurt meestal na Nieuwjaarsdag. Hou de website van het Rockefeller Center in de gaten voor meer concrete informatie.

Bron: Rockefeller Center

Rockefeller Center - Will Steacy via NYC & Company
Foto: Will Steacy via NYC & Company

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]