Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit zijn onze favoriete nationale parken in The South

Kentucky Tourism
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

De nationale parken in Amerika zijn werkelijk adembenemend. Bijna elke staat heeft wel een prachtig natuurpark waar ze trots op zijn. Voor jouw rondreis langs de nationale parken in de zuidelijke staten van Amerika hebben we de mooiste voor je geselecteerd!

Lees ook Wij bezochten onlangs het prachtige Amerikaanse Zuiden: en dit zijn onze tips!

Alabama Tourism Department

Little River Canyon National Preserve in Alabama

De beboste hooglanden, watervallen, kliffen, poelen, rotsblokken en zandstenen wanden van Little River Canyon National Preserve bieden een breed scala aan recreatieve activiteiten voor bezoekers die willen ontsnappen naar de zuidelijke Appalachen.

rondreis nationale parken amerika
Arkansas Department of Parks, Heritage and Tourism

Hot Springs National Park in Arkansas | Rondreis Nationale Parken Amerika

Het indrukwekkende Hot Springs National Park in Arkansas heeft 47 warmwaterbronnen, wat heeft geleid tot talloze spa’s en badhuizen in de omgeving.

Sommigen bezoeken het park voor de genezende en therapeutische werking van het water, terwijl anderen gewoon genieten van het prachtige natuurgebied. Hoe dan ook, Hot Springs National Park in Arkansas blijft een populaire bestemming.

Kentucky Tourism

Mammoth Cave National Park in Kentucky | Rondreis Nationale Parken Amerika

Mammoth Cave National Park in Kentucky is meer dan alleen het grootste grottenstelsel ter wereld. Er zijn activiteiten boven én onder de grond. De grot zelf is natuurlijk wel de grootste bezienswaardigheid van het National Park. Hij heeft een lengte van maar liefst 640 kilometer!

rondreis nationale parken amerika

Gateway Arch National Park in Missouri

Het gebied rondom de Gateway Arch is nu bekend als Gateway Arch National Park, het zestigste nationale park van Amerika. Wat vroeger een verzameling grijze gebouwen was, is nu een geïntegreerd onderdeel van Downtown St. Louis. Bezoekers kunnen het monument eenvoudig vanuit de stad bereiken, zonder eerst een aantal drukke wegen te hoeven oversteken.

The North Carolina Arboretum in North Carolina | Rondreis Nationale Parken Amerika

Technisch gezien is dit geen nationaal park, maar goed. Omdat ‘ie zo mooi is, hebben we hem toch maar in dit rijtje opgenomen.

The North Carolina Arboretum, gelegen in het zuidwesten van Asheville, is een prachtig natuurgebied met uitgestrekte tuinen, wandelpaden en educatieve programma’s. Dit arboretum biedt een serene ontsnapping en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad.

Bezoekers kunnen genieten van diverse flora, landschapstuinen, en recreatieve activiteiten zoals wandelen en fietsen, evenals regelmatig georganiseerde tentoonstellingen en workshops.

rondreis nationale parken amerika

Great Smoky Mountains National Park in South Carolina en Tennessee

Het Great Smoky Mountains National Park, dat vrijwel ieder jaar het drukst bezochte nationale park van de Verenigde Staten ia, bestaat uit uitgestrekte, groene gebieden. De weelderige bossen trekken veel wandelaars en ruiters aan.

Als je ook maar een glimp opvangt van een foto van de Smokies, begrijp je meteen waar de naam vandaan komt: de nevel die als rook over de hoge bergtoppen hangt.

West Virginia Tourism

New River Gorge National Park and Preserve in West Virginia

Het immense natuurgebied is al jaren erg populair onder locals, maar sinds zijn omdoping tot nationaal park weten ook (internationale) toeristen de weg naar New River Gorge National Park and Preserve in West Virginia goed te vinden.

Dat is begrijpelijk, want het is een schitterend nationaal park. Het is bijna 300 vierkante kilometer groot en vernoemd naar de New River: de op een na oudste rivier ter wereld die in totaal 515 kilometer lang is. 85 kilometer daarvan slingert door dit wilde natuurgebied.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South.