Canada Only

Oregon

Oregon - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De bergketen Cascade Range splijt het progressieve Oregon praktisch in twee delen. Het westelijke deel, met onder meer de kunstzinnige stad Portland en Mount Hood onder de gelederen, is lekker heuvelig. De andere kant van de Range zich juist kenmerkt door woestijn. Het resultaat is een gevarieerde bestemming die bovendien vanuit Californië relatief eenvoudig bereikbaar is. Maak ook een rondreis door Oregon en sla déze Oregon bezienswaardigheden niet over!

Direct naar

Oregon bezoeken
Portland
De kust van Oregon
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Crater Lake National Park en meer Zuid-Oregon
Natuur
Northeast Oregon, Central Oregon en Willamette Valley
Bezienswaardigheden en activiteiten
Eten en drinken
Natuur
Overige bestemmingen
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
De bekendste plaatsjes langs de Oregon Coast
Newport
Coos Bay
Cannon Beach
De Rim Drive en de Steens Mountain Loop Road
Rim Drive
Steens Mountain Loop Road
Praktische info
De tijd in Oregon
Het weer in Oregon

[affiliate location=”oregon” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”oregon” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”oregon” type=”ticketlinks”]

Oregon - PixabayOregon bezoeken

Portland

Portland, Oregon is de meest hippie-ish stad van de Verenigde Staten. De vele bierbrouwerijen, bizarre donut-shops en een algeheel vooruitstrevend sfeertje doen de officieuze stadsslogan Keep Portland Weird allemaal eer aan. Een ideaal startpunt voor je rondreis door Oregon – met veel Oregon bezienswaardigheden.

[affiliate location=”portland” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over Portland en Mount Hood!

Oregon - PixabayDe kust van Oregon

De hele Oregon Coast, goed voor in totaal zo’n 583 kilometer, is een indrukwekkende aaneenschakeling van natuurlijk gevormde grotten, waggelende papegaaiduikers en ruig op de klippen slaand zeewater. Allemaal interessante Oregon bezienswaardigheden – en wie geluk heeft, spot er ook nog een walvis of twee.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Yaquina Head Lighthouse
De grootste toren langs de kust van Oregon? Dat is deze vuurtoren in Newport – bijna vijftig meter hoog. Yaquina Head Lighthouse is ook de enige vuurtoren in Oregon met een marmeren vloer. Hij is open voor publiek en kan je bovendien bekend voorkomen. De horror-flick The Ring gebruikt Yaquina Head Lighthouse als de vuurtoren op het fictieve en mysterieuze Moeskoe Island.

Natuur

Haystack Rock
Haystack Rock in het plaatsje Cannon Beach is een boegbeeld voor de staat: een van de beroemdste Oregon bezienswaardigheden. Deze rots in zee is bij eb 72 meter hoog. Het is de woonplaats voor uiteenlopende soorten vogels, waaronder kuifpapegaaiduikers.

[affiliate location=”haystack-rock” type=”ticketlinks”]

Samuel H. Boardman State Scenic Corridor
Samuel H. Boardman State Scenic Corridor verwijst naar een kuststrook op een halfuur rijden vanaf de Californische grens. De stranden die je hier tegenkomt, zijn echter flink woester dan het doorsnee exemplaar uit de Golden State. Je vindt hier gigantische rotsformaties, zoals Natural Bridge.

Kun je er ook zwemmen? Dat niet. Het water is koud en wild.

Devil’s Punchbowl State Natural Area
Devil’s Punchbowl State Natural Area dankt haar naam een de holle rotsformatie. Het is een prima plek om walvissen te spotten. Ga daarvoor naar de picknickplaats bovenop de rotsen.

Ecola State Park
Ecola State Park heeft een strand van zo’n vijftien kilometer. Je hebt vanaf praktisch iedere plek een goed zicht over de zee én verschillende rotsen die in het water staan. Sla het niet over tijdens je rondreis door Oregon.

Oregon - PixabayCrater Lake National Park en meer Zuid-Oregon

Staten als Alaska hebben er acht. Oregon moet het, ondanks de aanwezigheid van Mount Hood, doen met slechts één nationaal park. Crater Lake is een van de beroemdste Oregon bezienswaardigheden en gecentreerd rondom het gelijknamig kratermeer. Dit meer is het werk van vulkaan Mount Mazama. Een heilige plaats onder de Klamoth-indianen en een fantastische bestemming voor alle andere bezoekers tijdens een rondreis door Oregon.

Natuur

Crater Lake
Crater Lake National Park zag er achtduizend jaar geleden flink anders uit. Een gigantische vulkaan, nog groter dan Mount Hood, torende hier boven alles en iedereen uit. De uitbarsting van dit exemplaar, Mount Mazama genaamd, geldt nog steeds als een van de hevigste erupties aller tijden en resulteerde in de vorming van het huidige Crater Lake. Je raakt zonder twijfel onder de indruk van deze door bossen omringde, zéér diepe plas met water.

[affiliate location=”craterlakenationalpark” type=”ticketlinks”]

Garfield Peak Hike
Een van de populairste trails in Crater Lake National Park is de 5,5 kilometer lange round-trip Garfield Peak Hike. Je wordt hierbij getrakteerd op verschillende, spectaculair views over het felblauwe meer en de ietwat spooky rots Phantom Ship. Je moet daar overigens wél wat voor doen. Het pad naar de top is behoorlijk steil en pijnlijke kuitspieren zijn min of meer gegarandeerd.

[affiliate location=”craterlakenationalpark” type=”ticketlinks”]

Cleetwood Cove Trail
Cleetwood Cove Trail is nog zo’n populaire hike door dit geweldige nationale park. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is namelijk de enige trail die je niet naar boven, maar juist naar beneden brengt, richting het water. Mócht je willen zwemmen of varen, dan ontkom je niet aan de 3,5 kilometer lange Cleetwood Cove Trail.

[affiliate location=”craterlakenationalpark” type=”ticketlinks”]

Merriam Point
Merriam Point is een van de eerste uitkijkpunten die je tegenkomt wanneer je via het noorden in Crater Lake National Park arriveert. Het is ook een van de mooiste Oregon bezienswaardigheden voor een view over wat ooit een vulkaan was. Hij is bovendien makkelijk te bereiken: er gaat slechts een kleine trail aan vooraf.

[affiliate location=”craterlakenationalpark” type=”ticketlinks”]

Sinnott Memorial Overlook
Wie Crater Lake van nóg iets hoger wil zien, is bij dit uitkijkpunt aan het juiste adres. De overdekte Overlook bevindt zich namelijk 275 meter boven het meer.

[affiliate location=”craterlakenationalpark” type=”ticketlinks”]

Steens Mountain
De omgeving rondom Steens Mountain is een gave, ietwat alternatieve bestemming voor wie meer van Oregon wil zien dan alleen Portland en Crater Lake National Park. Je ontdekt nabij de bijna drie kilometer hoge berg hot springs, campings, picknickplaatsen en andere Oregon bezienswaardigheden die outdoor minded-reizigers tijdens een rondreis door Oregon ongetwijfeld tevreden stemmen.

Alles van bovenaf bekijken? Bezoek dan in ieder geval het uitkijkpunt East Rim Overlook.

Brown Mountain
Het barst in Oregon van de vulkanen waarvan de naam ze omschrijft als slechts een berg. Brown Mountain nabij Crater Lake National Park is geen uitzondering. De rijkelijk van lava voorziene berg is echter eerder zwart dan bruin. Maakt ook allemaal niet uit. De meeste mensen bezoeken Brown Mountain toch pas als ‘ie spierwit is – dus wanneer het heeft gesneeuwd.

Oregon - PixabayNortheast Oregon, Central Oregon en Willamette Valley

Het is misschien niet iets waar je direct aan denkt bij het horen van de staatsnaam Oregon. Je ontdekt echter ook hier Oregon bezienswaardigheden waar cowboys en Native Americans deel uitmaken van everyday life. Northeast Oregon is zo’n typische regio waarin het er op sommige plekken op lijkt dat de tijd er heeft stilgestaan. Central Oregon is anders – hier staat avontuur voorop in onder meer de kilometers hoge bergen. Willamette Valley is een idyllisch landschap dat de bakermat vormt voor misschien wel de allerlekkerste wijnen van The States.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Blockbuster
Ben jij in de 90’s of 00’s naar The States geweest? Het fenomeen Blockbuster herinner je jezelf dan vast nog wel. Deze geel-blauwe, typisch Amerikaanse videotheken stonden langs praktisch alle grote wegen.. De komst van Netflix en Hulu heeft de karakteristieke panden compleet uit het straatbeeld verdwenen. Eén filiaal bleef over – en die staat in Bend, Oregon. De eigenaar stelt dat deze vestiging een uiterst trouwe klantenschare heeft die nog steeds wekelijks een dvd’tje huren.

Eten en drinken

Seufert Winery
Oregons Willamette Valley is een streek waar volgens locals de beste wijn ter wereld wordt geproduceerd. Waarheid of hoogmoed? Ontdek het zelf in Dayton, een wat slaperig dorpje aan de voet van de Dundee Hills. Je vindt, aan een vierkant dorpsplein vol enorme naaldbomen, de Seufert Winery. Eigenaar Jim Seufert laat je gaan proeven van hetgeen hij ‘wine with soul’ noemt.

Natuur

Painted Hills
Heb je ooit gehoord van het John Day Fossil Beds National Monument? Waarschijnlijk niet. De Painted Hills, dan? Dat klinkt waarschijnlijk al iets bekender. Die naam hebben de heuvels te danken aan de subtiel gekleurde lagen met kleiachtige stenen die er, door het wisselende licht- en vochtgehalte, steeds anders uit lijken te zien.

De Painted Hills Overlook Trail geeft je het beste zicht op dit kleurrijke spektakel. Je ervaring hangt ook deels af van het tijdstip waarop je de Hills bezoekt. De namiddag geeft doorgaans de meeste garantie geeft op de mooiste geel-, goud- en roodtinten. Een must see tijdens je rondreis door Oregon!

Hells Canyon National Recreation Area
Move over, Grand Canyon! De Hells Canyon, precies op de greens tussen Oregon en Idaho, is namelijk de diepste canyon van The States. Deze variant is dankzij de afgelegen ligging lastig bereikbaar tijdens een rondreis door Oregon, maar je vindt er wél het beste uitkijkpunt. Hells Canyon Overlook geeft je het beste zicht op de spectaculaire kloof, hoewel het niet mogelijk is om vanaf hier de Snake River te zien. Dit is de rivier die medeverantwoordelijk wordt gehouden voor de totstandkoming van dit geheel.

[affiliate location=”hells-canyon-national-recreation-area” type=”ticketlinks”]

Abiqua Falls
De Abiqua Falls is misschien niet zo bekend als de Painted Hills. Dat maakt deze waterval nabij het plaatsje Scott Mills niet minder indrukwekkend. Je vindt de Falls op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Portland: ideaal wanneer je het wel eventjes hebt gehad met het stadsleven.

Portland - PixabayOverige bestemmingen

Bezienswaardigheden en activiteiten

Timberline Lodge
De Timberline Lodge is een lodge ten zuiden van Mount Hood. Horrorfans herkennen de Timberline Lodge ongetwijfeld als het Overlook Hotel uit de film The Shining. De film werd hier opgenomen. Een bijzondere overnachtingsplaats tijdens je rondreis Oregon.

[affiliate location=”timberline-lodge” type=”tradetracker”]

Natuur

Mount Hood
Mount Hood wordt vaak als simpelweg een berg wordt omschreven. Het gaat hier in werkelijkheid om een zogenaamde stratovulkaan – een actieve, ook nog. Mount Hood is echter sinds 1782 niet meer uitgebarsten. De tienduizend jaarlijkse klimmers voelen zich dus comfortabel genoeg om de tocht naar de top te maken. Dit maakt Mount Hood de op een na meest beklommen berg van Amerika is.

Mount Hood is een ideale bestemming voor skiën en snowboarden. Heb je daar geen aanleg voor óf heb je je ski’s thuisgelaten? Hiking is een andere populaire activiteiten. Het nabijgelegen Mount Hood National Forest herbergt verschillende trails die je dwars door de woeste natuur leiden.

[affiliate location=”mount-hood” type=”ticketlinks”]

Tilly Jane Trail
Portland wordt omringd door meerdere bergen, maar Mount Hood is de grootste blikvanger en derhalve het bekendste exemplaar uit de regio. Het is bovenal een schitterend natuurgebied dat op verschillende manieren is te verkennen. Via de Tilly Jane Trail, bijvoorbeeld. Deze hike begint op de Cloud Cap Saddle Campground en eindigt bij nóg een trail, dit keer de Timberline Trail. Je passeert tijdens je rondreis door Portland onderweg indrukwekkende vergezichten en diepe ravijnen.

De Tilly Jane Trail is alleen weggelegd voor gevorderde hikers. Je hebt er een zogenaamde Wilderness Permit voor nodig.

Oregon - PixabayOregon bezienswaardigheden: de bekendste plaatsjes langs de Oregon Coast

Newport

Een historische haven waar vissers vrij forse krabben vangen en direct weer verkopen. De optie om ter plekke een bald eagle te spotten. Twee vuurtorens, waaronder de hoogste van Oregon. Zomaar wat Oregon bezienswaardigheden die het kustplaatsje Newport een zogenaamde scenic city maken. Een bestemming die bovendien goed is te combineren met Portland. Het is vanuit de City of Roses zo’n 2,5 uur rijden naar Newport, dus sla hem niet over tijdens je rondreis door Oregon.

Coos Bay

Coos Bay ligt aan misschien wel het ruigste deel van de Pacifische kust. Maak een wandeling door Old Town of kijk op een van de omringende stranden of je zeeleeuwen kunt spotten – die vind je écht niet alleen in Californië. Een rondreis door Oregon is ook een prima manier om ze te zien.

Cannon Beach

Het kleine plaatsje Cannon Beach is erg populair onder gezinnen, mede dankzij de sfeervolle winkeltjes en restaurants die direct aan de kustlijn liggen. Tel daar Oregon bezienswaardigheden als dichte bossen en mooie stranden van Ecola State Park en de wereldberoemde Haystack Rock bij op. Je snapt dan direct waarom National Geographic deze bestemming in het verleden uitriep tot een van de honderd mooiste plekken ter wereld.

[affiliate location=”haystack-rock” type=”ticketlinks”]

Oregon - PixabayRondreis Oregon: de Rim Drive en de Steens Mountain Loop Road

Rim Drive

Het blijft Amerika – en dus zijn de meeste highlights van Crater Lake National Park ook te zien vanuit je luie passagiersstoel. De Rim Drive is een rondweg van 85 kilometer waarbij de mooiste bestemmingen van het park in je huurauto of -camper ontdekt. Vergeet niet om onderweg meermaals uit te stappen bij de vele vista points – de een nog mooier dan de ander.

Steens Mountain Loop Road

De Steens Mountain Loop Road is een ideale rondreis door Oregon voor reizigers die omgeving van Steens Mountain vanuit de auto willen beleven. De 84 kilometer lange rondweg gaat dwars door de mooiste Oregon bezienswaardigheden. Hij beschikt onder meer over het hoogst gelegen stukje asfalt van Oregon.

Oregon - PixabayPraktische info

De tijd in Oregon

De tijd in Oregon scheelt negen uur met die van Nederland. Het is er negen uur eerder.

Het weer in Oregon

Het weer in Oregon ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

Februari
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

Maart
Rond de 15 graden Celsius
Veel neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Weinig neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Weinig neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Bijna geen neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Weinig neerslag

Oktober
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

December
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

[affiliate location=”oregon” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”oregon” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”oregon” type=”ticketlinks”]