Afrika OnlyCanada Only

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Yellowstone National Park is niet alleen het oudste, maar misschien ook wel het mooiste nationale park van Amerika. Het immense gebied ligt in drie staten en staat bekend om haar karakteristieke geisers, grazende bizons en naar rotte eieren stinkende warmwaterbronnen. Dat laatste klinkt dan misschien niet bijster verleidelijk, maar we adviseren het je toch met klem dit park te bezoeken. Lees snel verder voor meer over een rondreis door Yellowstone en de bezienswaardigheden in Yellowstone.

Direct naar

Yellowstone National Park bezoeken
Eten en drinken
Natuur
Grand Loop Road
De openingstijden van Yellowstone National Park
Praktische info
De tijd in Yellowstone National Park
Het weer in Yellowstone National Park

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Yellowstone National Park - PixabayYellowstone National Park bezoeken

Eten en drinken

The Old Faithful Inn Dining Room
Yellowstone National Park bezoeken doe je waarschijnlijk niet per se vanwege het eten. Je kunt je, als je dat wil, ook prima eten. Ga dan naar de Dining Room van The Old Faithful Inn. Het ontbijt, de lunch en het diner worden allemaal gepresenteerd in buffetvorm. Dat is niet de belangrijkste reden om hier aan te schuiven. Die eer geven we aan de schitterende locatie, met uitzicht op de spuwende geiser Old Faithful – een van de bekendste bezienswaardigheden in Yellowstone.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Old Faithful Snow Lodge Obsidian Dining Room
De Obsidian Dining Room in de nabijgelegen Old Faithful Snow Lodge is ook een mooie optie voor je lunch of diner. Het restaurant is iets kleinschaliger dan The Old Faithful Inn Dining Room. Hij is bovendien ook niet ver verwijderd van Yellowstone’s bekendste bezienswaardigheid – Old Faithful, dus.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Natuur

Old Faithful
Het hele nationale park is verrijkt met de aanwezigheid van de karakteristieke geisers. De grootste verzameling tijdens een rondreis door Yellowstone? Die vind je in het Upper Geyser Basin. Old Faithful is de bekendste en bovendien betrouwbaarste uit de indrukwekkende collectie. De geiser spuit meer dan 30.000 liter kokend heet water de lucht in. Dat gaat hand in hand met een grote groep toeschouwers die ietwat overdreven oh’s en ah’s uitstoten. Het water ontsnapt wanneer grondwater wordt verhit door heet, vulkanisch gesteente.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Grand Prismatic Spring
Het is soms moeilijk om te geloven dat de foto’s van Yellowstone’s Grand Prismatic Spring géén Photoshops zijn. Deze heetwaterbron ziet er écht zo uit. De Spring is dan ook een absolute must see voor iedereen die naar Wyoming gaat voor een rondreis door Yellowstone. Hij geeft het begrip helder water een geheel nieuwe betekenis. De Grand Prismatic Spring zuivert namelijk tweeduizend liter extreem zuiver per minuut. Een platform dat over de Grand Prismatic Spring heenloopt laat je alles van heel dichtbij beleven. Hou overigens wel je pet goed vast. Het assortiment hoofddeksels dat per abuis in de Spring belandt, is doorgaans vrij groot.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Grand Canyon of the Yellowstone
Yellowstone National Park heeft haar eigen versie van de Grand Canyon – een van de gaafste bezienswaardigheden in Yellowstone. We geven dan maar direct toe dat deze kloof niet zo indrukwekkend is als haar naamgenoot in Arizona. Het is desondanks zeker de moeite waard om hier even te stoppen. Een canyon van ruim dertig kilometer lang zie je tenslotte ook niet iedere dag. Dat geeft je tevens een goed idee van hóe groot Yellowstone National Park nu eigenlijk is.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Yellowstone Lake
Het ijskoude, felblauwe water van Yellowstone Lake nodigt ook in de zomer niet bepaald uit om te zwemmen. De kans is desondanks aanwezig dat je hier mensen spot die zich voorbereiden op een net iets te frisse duik in dit prachtige meer. Onze suggestie tijdens je rondreis door Yellowstone? Huur een bootje en ga hier water op. Dat doen de Amerikanen die – soort van – in de buurt van Yellowstone National Park wonen namelijk ook graag.

De nabijgelegen Pelican Creek Trail is met een lengte van anderhalve kilometer niet bepaald bijster lang, maar je kunt via dit houten pad wel otters, elanden en natúúrlijk pelikanen spotten.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Mammoth Hot Springs
Geen geisers of canyons bij Yellowstone’s Mammoth Hot Springs. Dit thermale gebied staat vol met gevormde terrassen van zo’n zestig meter hoog. De Lower Terraces zijn te zien vanaf een speciaal daarvoor aangelegde boardwalk. De Upper Terraces zie je het beste vanuit de auto dankzij een korte loop langs de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Geyser Hill Loop Trail
Grand Geyser, Daisy Geyser, Old Faithful… Dit zijn zomaar wat namen van geisers die je tegenkomt tijdens een wandeling door Geyser Country. Het parkdeel is op zijn beurt weer is onder te verdelen in Upper Geyser Country, Midway Geyser Country en Lower Geyser Country. Ze hebben alledrie hun bijzonderheden en charmes hebben. Lower Geyser Country heeft veel geisers die geen water, maar modder richting de hemel spuiten.

De gaafste spuwers vind je echter in het Upper-gedeelte. Je ziet hier een niet zo geringe verzameling van meer dan tweehonderd exemplaren die er allemaal anders uitzien. De trekpleister is Old Faithful. Het nabijgelegen Old Faithful Visitor Education Center kan je vertellen wanneer Old Faithful uitbarst. Kies voor de achtvormige Geyser Hill Loop Trail om de gaafste  bezienswaardigheden in Yellowstone allemaal te zien tijdens je rondreis door Yellowstone.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Uncle Tom’s Trail
Geen mudpots en Old Faithfuls tijdens de Uncle Tom’s Trail. Deze wandeling draait om de Grand Canyon. De Yellowstone-versie althans, niet het verschijnsel uit Arizona. Laat je niet misleiden door de lengte van nog geen anderhalve kilometer. Uncle Tom’s Trail is dan misschien kort, maar je moet wel ruim driehonderd traptreden naar beneden lopen. Je krijgt dan wel een schitterend uitzicht op de watervallen van de Yellowstone Rivers.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Boiling River
We snappen best dat de naam van deze rivier ab-so-luut niet uitnodigt om erin te zwemmen. Dit is echter een van de gaafste zwemlocaties tijdens je rondreis door Yellowstone. Het kokende water van de heetwaterbron ontmoet hier namelijk het ijskoude water vanuit de Gardner Mountain. Het resultaat? Een temperatuur die comfortabel genoeg is om de Boiling River te gebruiken als een soort natuurlijke hot tub.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Morning Glory Pool
De Morning Glory Pool maakt deel uit van Geyser Country en is goed bereikbaar via een korte wandeling. Deze heetwaterbron hoorde ooit misschien wel de allermooiste  bezienswaardigheden in Yellowstone. Hoorde, inderdaad. Toeristen hebben er door de jaren heen een gewoonte van gemaakt vuilnis in de Pool te dumpen. De kleur is daardoor niet meer zo spectaculair blauw is als ooit het geval was.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Hayden Valley
We willen niet beweren dat je in Yellowstone National Park struikelt over de bizons. Het moet echter wel heel vreemd lopen, wil je er tijdens tijdens je Wyoming-trip niet op z’n minst een paar zien. Wie lang genoeg rondrijdt, belandt vroeg of laat vanzelf in een zogenaamde buffalo jam. Wil je zeker zijn van zo’n bizonspotsessie? Ga dan naar Hayden Valley, waar de kans het grootst is om (jonge) exemplaren te zien.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Shoshone Lake
Shoshone Lake is een fantastisch watertje dat uitermate geschikt is voor allerhande outdoor-activiteiten, zoals varen en vissen. De term watertje is misschien een beetje laatdunkend, trouwens. Shoshone Lake heeft namelijk een oppervlakte van bijna 33 vierkante kilometer. Een van de fraaiste  bezienswaardigheden in Yellowstone.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Yellowstone National Park - PixabayBezienswaardigheden Yellowstone: de Grand Loop Road

Yellowstone National Park heeft een oppervlakte van bijna negenduizend vierkante kilometer. Het park is daarmee zes keer zo groot als de provincie Utrecht. Het is dus onmogelijk om alles te zien. Wil je toch zoveel mogelijk meekrijgen? Pak dan de Grand Loop Road. Dit is een rondreis door Yellowstone en langs alle hoogtepunten van dit geweldige park. Stop zeker even bij de geiser Old Faithful, de schitterende Grand Prismatic Spring en de Grand Canyon of the Yellowstone.

Yellowstone National Park - PixabayRondreis Yellowstone: de openingstijden van Yellowstone National Park

Yellowstone National Park sluit eind oktober, begin november grotendeels de deuren voor bezoekers. Dat moet ook wel, want in de wintermaanden valt er hier zoveel sneeuw dat het park alleen begaanbaar is per sneeuwscooter. De West Entrance, de East Entrance en de South Entrance gaan ieder jaar op slot. De North Entrance en de Northeast Entrance blijven als enige open.

De meeste wegen binnen het park zijn vanaf het moment van sluiten niet langer toegankelijk voor verkeer. De doorgaansweg die de North Entrance met de Northeast Entrance verbindt, blijft open. Deze weg komt onder meer langs Mammoth Springs en de dorpjes Cooke City en Silver Gate. Het hangt af van het weer wanneer Yellowstone National Park weer open kan. Dit gebeurt meestal halverwege de maand april.

Yellowstone National Park - PixabayPraktische info

De tijd in Yellowstone National Park

De tijd in Yellowstone National Park scheelt acht uur met die van Nederland. Het is er acht uur eerder.

De weer in Yellowstone National Park

Het weer in Yellowstone National Park ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 0 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Februari
Rond de 0 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Maart
Rond de 5 graden Celsius
Weinig neerslag

April
Rond de 10 graden Celsius
Weinig neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Weinig neerslag

Augustus
Rond de 25 graden Celsius
Weinig neerslag

September
Rond de 20 graden Celsius
Weinig neerslag

Oktober
Rond de 15 graden Celsius
Weinig neerslag

November
Rond de 5 graden Celsius
Weinig neerslag

December
Rond de 0 graden Celsius
Bijna geen neerslag

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]