Canada Only

Aanrader: een roadtrip door Amerika’s Diepe Zuiden

Rondreis Zuiden Verenigde Staten
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerika’s Diepe Zuiden is rijk aan natuur, cultuur, historie, héérlijk eten en onvergetelijke muziek. Ideaal voor een roadtrip, dus. We hebben een aantal toffe suggesties voor een rondreis door het Zuiden van de Verenigde Staten voor je! (Uit Amerika Stories, Vol. 1)

Door Hanny Fluit 

Van wijlen bluesartiest Robert Leroy Johnson wordt beweerd dat hij in Three Forks, Mississippi zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor de meesterschap over zijn gitaar. Dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling wanneer je zelf door Amerika’s Diepe Zuiden trekt, maar de staten die hier liggen, zijn wel stuk voor stuk in staat om écht onder je huid te gaan zitten – op een positieve manier. 

Het is de unieke combinatie van natuur, cultuur, historie, heerlijk eten, onvergetelijke muziek en een enorm gastvrije bevolking die ervoor zorgt dat vrijwel iedere reiziger terugkeert met een schat aan ervaringen en heel veel unieke verhalen. 

Travel South, zoals de zuidelijke statencombinatie ook wel wordt genoemd, is rechtstreeks via Atlanta, Raleigh-Durham of Washington DC, maar ook via Chicago, Dallas en Houston uitstekend te bereiken en verschillende, hier gelegen steden zijn goede start- en eindpunten voor een rondreis door de streek. 

Om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden, vind je hier een drietal interessante roadtrips door de regio. Het zijn slechts voorbeelden, want de opties zijn natuurlijk eindeloos. Maar goed. Er moet tenslotte ook een reden zijn om weer terug te komen.

Rondreis Zuiden Verenigde Staten
Foto: Hanny Fluit

1. Ultimate Outdoor Roadtrip – rondreis door het Zuiden van de Verenigde Staten

De eerste suggestie is de Ultimate Outdoor Roadtrip: een verwijzing naar een roadtrip door West Virginia, Tennessee, North en South Carolina, speciaal voor reizigers die zoveel mogelijk tijd in Amerika’s imponerende natuur willen doorbrengen. Washington Dulles International Airport is daarvoor een goede start, want deze luchthaven ligt op slechts één uurtje rijden van West Virginia, The Mountain State, waar de daadwerkelijke route begint.

Rondreis Zuiden Verenigde Staten
Door Boy |

West Virginia

West Virginia is anderhalf keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 1,8 miljoen inwoners. Je kent het ongetwijfeld uit het nummer Take Me Home, Country Road, waarin John Denver de staat bezingt als Almost Heaven. Die bijnaam dankt West Virginia aan haar spectaculaire natuurlijke schoonheid en het is dan ook niet vreemd dat hier zo’n beetje alles draait om het outdoor-leven. 

The Mountain State biedt activiteiten voor extreme outdoor-fanatici, maar ook voor families die de natuur van West Virginia liever op een rustiger tempo verkennen. Bezoek daarbij zeker plaatsjes als Shepherdstown, Berkeley Springs en Harpers Ferry. Laatstgenoemde is in het bijzonder een schilderachtige bestemming die bovendien belangrijk bleek tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Reis nadat je hiervan hebt genoten door naar White Sulphur Springs. Dit ligt in Greenbrier County, waar je The Greenbrier vindt: een immens en extravagant hotel dat in 1778 werd gebouwd en inmiddels officieel bekendstaat als een nationaal historisch monument. Het functioneerde ooit als dé schuilplaats voor de Amerikaanse regering mocht er een nucleaire aanval plaatsvinden en dat is waarschijnlijk ook de reden dat hier veel presidenten te gast zijn geweest, 27 in totaal. 

Ook jij kunt het gigantische, deels ondergrondse bouwwerk bekijken – aan de hand van een tour. De authentieke, klassieke stijl van het hotel is adembenemend mooi dankzij de inrichting van binnenhuisarchitect Dorothy Draper.

Meer inspiratie nodig voor een roadtrip door Amerika’s Diepe Zuiden? Check Amerika Stories, Vol. 1 voor het volledige artikel. Bestellen kan hier. We sturen het boek daarna jouw kant op.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen