Afrika OnlyCanada Only

Een unieke 18e-eeuwse ervaring: de Salem Cross Inn in Massachusetts

Massachusetts Office Of Travel & Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Op zoek naar unieke dingen om te doen in Massachusetts? We hebben een restaurant voor je dat je een ervaring biedt die je nergens anders vindt. Het Fireplace Feast van Salem Cross Inn neemt je namelijk mee voor een prachtige rit met een paardenkoets of een slee voordat je in het restaurant aanschuift voor een diner met ouderwetse, Amerikaanse gerechten!

Doe een stap terug in de tijd en geniet van een langzamer levenstempo met een bezoek aan Salem Cross Inn – en dan vooral tijdens het Fireplace Feast. Deze events beginnen eind november en zijn tot en met eind april beschikbaar.

Lees ook Terug naar het Amerika van 1830: het kan in Old Sturbridge Village

Salem Cross Inn
Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Wat is Salem Cross Inn in Massachusetts? 

Salem Cross Inn is een gerestaureerde, 18-eeuwse boerderij in West Brookfield, Massachusetts. Het huis, dat nu functioneert als een restaurant en taverne, ligt op 600 hectare grond. Het bevat een grote tuin, velden voor koeien en ruimte voor evenementen.

Er zijn nog steeds stukken in de herberg die afkomstig zijn van het originele huis, zoals de open haard waar werd gekookt. En bij het aanraken van de originele muren van de herberg kan je nog steeds de hobbels van het hout voelen. Elke plank is namelijk ooit met de hand geschaafd. 

De naam van het huis komt van een merkteken op de voordeur: het Salem Cross. Dit kruis kwam in heel New England veel in de tijd van de Salem Witch Trials, in de hoop ‘de kwade geesten af te weren’. 

Salem Cross Inn
Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Wat houdt het jaarlijkse Fireplace Feast in? 

De bekendste traditie van de Salem Cross Inn is het feest bij de open haard dat wordt gehouden van november tot en met april. De herberg nodigt dan gasten uit voor een feest in de stijl van de achttiende eeuw. Relax bij het haardvuur terwijl het eten wordt bereid óf help zelf mee aan het feestmaal.

Daarnaast kun je genieten van een paardenkoets (of een sledetocht – als er sneeuw ligt) over het grote terrein rond de herberg. Bij terugkomst kan je lekker opwarmen met glühwein en de beroemde smeerkaas van Salem Cross Inn.

Beste tijd van het jaar

Je kunt de Inn natuurlijk het hele jaar door bezoeken, maar wij raden je toch echt aan om in de koude winterperiode die kant op te gaan. Dan is de Inn ook bedekt in het sneeuw. Is dat niet een plaatje? 

De Fireplace Feasts vinden altijd plaats op een vrijdag, zaterdag of zondag. Check hun website voor specifieke data en tickets.

Salem Cross Inn
Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Hoe kom ik bij Salem Cross Inn in Massachusetts?

Salem Cross Inn ligt in West Brookfield, Massachusetts. De stad ligt op anderhalf uur rijden ten westen van Boston. Het adres van de herberg is 260 West Main Street. 

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Boston Visitors Bureau.