Canada Only

Niet missen in San Francisco: de kerstboom van Union Square

San Francisco - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Macy’s Great Tree en de naburige schaatsbaan zijn dé kersttaferelen van San Francisco – en dit jaar staan ze er extra vroeg.

Sommige inwoners van San Francisco keken vreemd op toen ze hem op 10 november van dit jaar al zagen staan: de kerstboom van Union Square. Normaal gesproken wordt de zogenoemde Macy’s Great Tree namelijk pas na Thanksgiving opgetuigd. 

Dat gaat dan gepaard met de zogenoemde Tree Lighting Ceremony, die dit jaar – om onduidelijke redenen – niet doorgaat.

Maar goed. Hij staat er. Dat is het belangrijkste. En wie deze maanden in de buurt van San Francisco is, mag de boom eigenlijk niet missen.

[themify_layout_part id=34332]

Wat is er te zien rondom de Macy’s Great Tree?

Want wat New Yorkers met de Rockefeller Christmas Tree hebben, hebben San Franciscans met de Macy’s Great Tree op Union Square. Het is dé kerstboom van de stad, want mede komt doordat het gevaarte ook op hét plein van San Francisco staat.

Bovendien wordt er jaarlijks een gezellig kersttafereel omheen gebouwd. Je vindt hier bijvoorbeeld ook de Safeway Holiday Ice Rink: een vrij grote schaatsbaan.

Het nabije Macy’s-filiaal is rond de kersttijd ook een ware toeristentrekker. Dat komt doordat er hier jaarlijks tientallen honden en katten in kerstkledij in de etalages verschijnen.

Niet per se omdat dit er nu zo schattig uit ziet. Het zijn namelijk zwerfhonden en -katten. Macy’s hoopt hen op deze manier sneller aan een baasje te helpen. En dat werkt – zo blijkt uit het aantal meegenomen huisdieren. Mooi om te zien!

[themify_layout_part id=34170]

Waar moet ik zijn?

Dus – wil je Kerst in San Francisco in optima forma meemaken? Ga dan naar Union Square en sla de Macy’s Great Tree, de Safeway Holiday Ice Rink én de etalages van het warenhuis zelf niet over. Het adres van de Macy’s: 170 O’Farrell Street.

De Macy’s Great Tree staat er nog tot en met 1 januari 2023.

Bron: SFist.com

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]