Afrika OnlyCanada Only

Salesforce Park: een hoogtepunt in San Francisco

San Francisco Park
Engel Ching via San Francisco Travel Association
Michelle de Vos

Michelle de Vos

In het hart van het Financial District bevindt zich een park op hoogte, namelijk op de Salesforce Tower. Tussen de wolkenkrabbers en verheven boven de straat kun je helemaal tot rust komen. Salesforce Park is wat ons betreft een hoogtepunt van de stad San Francisco – letterlijk!

🚗 Tip van ons! Plannen om naar de Westkust te gaan? Boek je huurauto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op je eindbedrag.

San Francisco Park
San Francisco Travel Association

Wat is Salesforce Park?

Salesforce Park, 22 meter boven de grond, is een groene oase in het midden van torenhoge gebouwen in het centrum van San Francisco. Het openbare park heeft een dak met een golfachtig patroon dat zich uitstrekt over bijna vier blokken.

Banken, grasvelden, een speeltuin en zelfs een theater vormen het landschap van het park, naast de zeshonderd bomen en zestienduizend planten. 

🛫  Vliegen naar de West Coast? Check zowel tickets naar San Fran als Los Angeles. De ene bestemming is soms wat goedkoper dan de ander.

san francisco bezienswaardigheden
Tristan Ramberg

Wat kan ik doen in Salesforce Park?

Je kunt natuurlijk gewoon op een bankje of op het grasveld zitten en lekker van het uitzicht genieten. Maar eh – er is nog zoveel meer te doen…

Hoofdplein van San Francisco Park

Op het belangrijkste plein van Salesforce Park staat een oculus omgeven door een bamboebos. Een schitterende plek. Er worden verschillende evenementen georganiseerd, waaronder fitnesslessen en activiteiten voor kids.

Amphitheater

Het Amphitheater, gelegen aan de westkant van het park, biedt plaats aan maximaal duizend mensen – op het grasveld. Het is een uitstekende plaats voor uiteenlopende activiteiten, zoals yogalessen, concerten en filmavonden onder de sterrenhemel.

Bus Fountain

Een leuk kenmerk van het park is de interactieve kunstinstallatie Bus Fountain: een fontein die van tijd tot tijd water spuit, veroorzaakt door de beweging van bussen in de terminal eronder. 

Gondola ride van San Francisco Park

Vergeet de roltrap, lift of trap. Het park heeft namelijk een uniek vervoersmiddel: een reis met de gondola! Een enkele reis brengt je van de begane grond naar het park. 

🏷️ Kaartjes kopen? Het unieke aan het park is dat je overal gratis aan meedoet. Toegang is vanzelfsprekend ook kosteloos. Tickets voor andere attracties in de San Francisco vind je hier.

San Francisco - Unsplash

Waar vind ik dit San Francisco Park?

Salesforce Park bevindt zich in het centrum van San Francisco. Omdat het gunstig is gelegen, bovenop het Salesforce Transit Center, is het park makkelijk te bereiken. Het adres van het gebouw is 425 Mission Street.

Hoewel er parkeergarages en parkeerplaatsen op straat beschikbaar zijn, raden wij aan om het openbaar vervoer te gebruiken.

🇺🇸 Meer lezen? Check onze boeken over The States in de webshop!