Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Niet missen in het Amerikaanse Westen: de pier van Santa Barbara in Californië

Santa Barbara
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Stearns Wharf in Santa Barbara is een ideale plek voor een pitstop tijdens je roadtrip. Zéker als je bezig bent met een reis over de fabuleuze Highway 1.

De rit tussen San Francisco en Los Angeles is voor veel reizigers een van de highlights tijdens een reis door het Amerikaanse Westen. De meeste toeristen doen dit namelijk over Highway 1. En deze route langs de Pacifische Oceaan én de bergen van Big Sur hoort bij de móóiste roadtrips van niet alleen Amerika, maar de hele wereld.

Zoek je een leuke plek om te stoppen vóór je aan Highway 1 begint – of juist wanneer je net het mooiste deel van de route hebt gehad? Dan raden we de kustplaats Santa Barbara aan – en dan specifiek de Stearns Wharf.

Santa Barbara
Boy Tijbosch |

Wat is Santa Barbara voor plaats?

Santa Barbara is een van de rijkere plekken in Californië en een populaire vestigingsplaats voor onder andere pensionado’s.

Je ziet direct waarom ze zich hier graag vestigen, want deze bestemming ziet er ge-wel-dig uit. De ligging tussen de zee en de Santa Ynez Mountains is nagenoeg perfect en het geheel heeft een Spaans, haast on-Amerikaans sfeertje.

Die Spaanse invloed is bijvoorbeeld terug te zien in het levendige State Street én in de plaatselijke missiepost, waarvandaan de Spaanse kolonisten probeerden mensen te bekeren tot hun geloof.

Santa Barbara
Boy Tijbosch |

Wat is er te doen op de pier van Santa Barbara?

Maar die pier – dat is wat wij écht leuk vinden. Hij heet de Stearns Wharf en stamt al uit 1872. Goed – het origineel is in het verleden meermaals afgefikt, maar dat zien we voor het gemak even door de vingers.

De Stearns Wharf is nu een plek voor vissers die hopen kabeljauw, tonijn en zeebaars naar boven te hengen, maar ook voor locals en reizigers die op zoek zijn naar visrestaurants.

Eten kan bijvoorbeeld bij Moby Dick, The Harbor of de Santa Barbara Shellfish Company: allemaal restaurants die op de Stearns Wharf zelf zijn gevestigd. 

Ga je liever wat doen? Bezoek dan de Santa Barbara Museum of Natural History Sea Center, waar je meer komt te weten over de flora en fauna in de Pacifische Oceaan.

Bovenal is de Stearns Wharf een geweldig uitkijkpunt over diezelfde oceaan én de oh zo karakteristieke bergen van Californië. Een héérlijke plek om eventjes te stoppen.

Santa Barbara
Boy Tijbosch |

Hoe kom ik op de pier?

Wil je de Stearns Wharf bezoeken? Zet het volgende adres in je GPS: 211 Stearns Wharf in Santa Barbara, Californië.

As said: dit is een prima stop tijdens Highway 1, maar uiteraard kan Santa Barbara ook als bestemming op zich worden bezocht.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen