Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is Santa Monica, Californië: een iconische strandstad vol levendigheid

santa-monica-californie
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Santa Monica is een karakteristieke kuststad in Californie. Met zijn beroemde pier, prachtige stranden en bruisende stadsleven, is de stad een topbestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners.

➔ Lees ook Welkom in Placerville: een leuk, pittoresk stadje in Californië

Dit is Santa Monica, Californië

Santa Monica ligt aan de westkust van Los Angeles County en staat bekend om zijn relaxte sfeer en pittoreske uitzichten op de Stille Oceaan. De stad heeft een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een cultureel en recreatief centrum aan de Californische kust.

➔ Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de omgeving van Californië

santa monica
Boy Tijbosch

Dit is er te zien en te doen

De Santa Monica Pier is wellicht de meest iconische bezienswaardigheid van de stad. Deze historische pier, gebouwd in 1909, biedt attracties zoals het Pacific Park, een nostalgisch pretpark met een reuzenrad en achtbaan, een aquarium, en talloze eetgelegenheden. De pier is ook een populaire plek voor vissers en straatartiesten.

Voor velen die de lange reis over Route 66 voltooien, is de pier het symbolische eindpunt van hun reis. Na duizenden kilometers door uitgestrekte landschappen, kleine stadjes en historische bezienswaardigheden bereik je dan eindelijk de Stille Oceaan, waar de pier zich uitstrekte als een welkome groet aan de westkust.

Op korte afstand van de pier ligt Third Street Promenade, een voetgangersgebied vol met winkels, restaurants, en straatartiesten. Het is een geweldige plek om te winkelen, dineren en mensen te kijken. In de avond komt de promenade tot leven met verlichting en entertainment.

Santa Monica State Beach is perfect voor zonnebaden, zwemmen, en diverse watersporten. Het brede, uitgestrekte strand is voorzien van wandel- en fietspaden, evenals sportfaciliteiten zoals volleybalvelden.

De aangrenzende Marvin Braude Bike Trail is een 35 kilometer lang pad dat langs de kust loopt en ideaal is voor fietsers en skaters.

➔ Tip van ons! Auto nodig richting Santa Monica? Huur bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

santa monica
Boy Tijbosch

Zo kom je in Santa Monica, Californië

Santa Monica is gemakkelijk te bereiken vanuit Los Angeles en omliggende gebieden. Het is slechts 25 kilometer van het centrum van Los Angeles en goed verbonden via de Interstate 10.

➔ Tip van ons! San Francisco is vaak de goedkoopste luchthaven in het Amerikaanse Westen om op aan te vliegen. Kijk hier voor recente tarieven.