Canada Only

Supergaaf: New York opent vandaag een schaatsbaan op 335 meter hoogte

Edge - Courtesy of Related-Oxford
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je vindt Sky Skate op het uitkijkplatform Edge – hoog bovenin de wolkenkrabber 30 Hudson Yards. Deze tijdelijke schaatsbaan in New York is tot 14 maart 2023 geopend.

New York heeft een dingetje met iconische ijsbanen. Iedereen kent het karakteristieke Wollman Rink in Central Park. En iedereen kent ook de jaarlijks terugkerende variant voor de deur van het Rockefeller Plaza.

En tóch is Sky Skate de meest unieke versie die we tot dusver hebben gezien. Je spot tenslotte niet iedere dag een schaatsbaan op 335 meter hoogte…

[themify_layout_part id=34268]

Hoe ziet deze schaatsbaan in New York er precies uit?

Sky Skate is gevestigd in het binnendeel van het platform Edge. Dat is een relatief nieuw uitkijkpunt op de honderdste verdieping van 30 Hudson Yards: een wolkenkrabber in het westen van Manhattan.

Edge is misschien niet het hoogste uitkijkpunt ter wereld. Dat is het zelfs niet van New York City, want One World Trade Center.

Het is echter wél het hoogste punt als het gaat om zogeheten outdoor viewing decks: uitkijkpunten in de buitenlucht. En dat is natuurlijk ook wat waard.

Anyway – de schaatsbaan maakt geen gebruik van ice, dat zou lastig worden, maar iets dat ze hier glice noemen. Een synthetische materiaalsoort die volgens de makers niet van echt is te onderscheiden.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kan ik hier schaatsen?

Interesse in een schaatssessie op Sky Skate? Dat kan. Je hebt dan een kaartje voor Edge nodig. De toegang tot de ijsbaan is daar bij inbegrepen. Je krijgt dan een tijdsslot mee, waarmee je – ergens tussen 10:00 en 22:00 – dertig minuten je schaatskunsten mag vertonen. 

De kaartjes zijn online te verkrijgen. De goedkoopste varianten kosten $48 per persoon, maar je kunt ook voor een zogenoemde Premium Adminsitration Pass gaan. Je krijgt er dan een glas champagne en een gepersonaliseerd fotoboek bij.

Klaar met schaatsen? Dan kun je genieten van het uitzicht over de skyline van New York City – en dat niet alleen. Vanaf Edge zijn namelijk ook de staten Connecticut en Pennsylvania te zien. Best indrukwekkend, niet?

👉 Kaartje nodig voor Edge? Kijk dan hier!

Bron: NY Post

Schaatsbaan New York - Courtesy of Related-Oxford
Foto: Courtesy of Related-Oxford

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]