Canada Only

Schaatsen in Central Park, New York? Je doet het op déze ijsbaan!

Wollman Rink - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Wollman Rink is al jaren een begrip in New York City. De schaatsbaan in Central Park is vanaf deze week weer open voor New Yorkers én bezoekers.

Of het de beroemdste schaatsbaan van New York is? Dat weten we niet. Het exemplaar voor de deur van het Rockefeller Center – bij die kerstboom, ja – doet tenslotte ook een gooi naar deze officieuze titel.

Dat neemt niet weg dat de Wollman Rink absoluut iconisch is. Veel belangrijker: hij is weer open voor publiek. Kun je de Amerikanen direct laten zien hoe serieus we dat schaatsen in Holland nemen.

[themify_layout_part id=34268]

Nieuw café

De Wollman Rink is dit jaar uitgebreid met een nieuw, bijbehorend café. De eetgelegenheid is geopend door chef Melba Wilson van Melba’s Restaurant in de wijk Harlem. 

Het menu bevat onder meer een chili van aubergine, chipotle-panini’s met kalkoen, verschillende pizza’s en – natuurlijk – warme chocolademelk.

[themify_layout_part id=34170]

Typisch New York

De schaatsbaan opende voor het eerst op 21 december 1950. Hij werd vernoemd naar de filantroop Kate Wollman. Niet dat schaatsen in Central Park toen een nieuw fenomeen was. Dat wordt tenslotte al sinds 1850 gedaan.

De Wollman Rink is daardoor karakteristiek voor de stad New York – en dat niet alleen. Hij wordt ook al jarenlang overeind gehouden door typisch New Yorkse organisaties. Voorbeelden daarvan zijn de Equinox, de YMCA, The Boys’ Club of New York én – jawel – The Trump Organization.

Het doel van de Rink is dan ook herinvestering in de stad en zijn mensen. Je moet weliswaar betalen voor je toegang, maar de schaatsbaan maakt geen winst: alles wordt opnieuw geïnvesteerd.

[themify_layout_part id=37739]

Kaartjes kopen

De prijzen voor de Wollman Rink variëren – van $5 tot $23. De exacte hoogte hangt af van je leeftijd en de dag waarop je de Wollman Rink bezoekt. Toegangskaartjes moeten vooraf worden gereserveerd via de website van de ijsbaan.

De tarieven zijn overigens lager dan gebruikelijk. Dat komt omdat de organisatie de Wollman Rink dit jaar toegankelijk wil houden voor gezinnen in alle inkomensklassen. 

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]