Afrika OnlyCanada Only

Zoek

SeaWorld betert leven en komt met kijkje achter de schermen

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

SeaWorld maakte vorige maand bekend definitief te stoppen met de controversiële orkashows en haalde zichzelf daarmee eindelijk weer uit het kwade daglicht van de afgelopen jaren. De documentaire Blackfish en de bijbehorende nasleep wierpen óók een schaduw over één belangrijk detail. SeaWorld is namelijk al jarenlang marktleider op het gebied van dierlijke redding, rehabilitatie en vrijlating.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

Het park heeft het redden en rehabiliteren van dieren altijd gescheiden gehouden van de activiteiten in de parken, maar daar komt nu verandering in. SeaWorld Orlando heeft de faciliteiten voor het publiek geopend: het is voor het éérst mogelijk te kijken hoe Florida's zeekoeien worden verzorgd en behandeld.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

Parkbezoekers ontdekken zodoende de problemen waarmee de zogenaamde manatees te maken hebben. Daarnaast kan het publiek kijken naar digitale medische grafieken, interactieve tentoonstellingen en onderwatercamera's. SeaWorld hoopt daarmee bewustzijn te genereren omtrent hun missie de zeekoeien succesvol terug naar het wild te laten keren.


NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina's en volledig reclamevrij.