Afrika OnlyCanada Only

Dit is Seligman, Arizona: een trip terug in de tijd langs Route 66

Seligman - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het kleine dorpje Seligman ligt tussen Flagstaff en Kingman in het noorden van Arizona. Een béétje touristy, maar zéker de moeite waard.

Seligman ziet er beter uit dan het gemiddelde plaatsje langs de Route 66. Dat heeft het dorp vooral te danken aan de inspanningen van een plaatselijke kapper: Angel Delgadillo.

Toen in 1978 de Interstate 40 werd aangelegd, stond een afrit bij Seligman niet op de planning. Angel vreesde dat zijn dorp daardoor in vergetelheid zou raken – net zoals destijds bij zoveel plaatsen langs Route 66 gebeurde.

Hij richtte daarom de Historic Route 66 Association of Arizona op. Dit zorgde er indirect voor dat de staat Arizona Seligman erkende als historierijke bestemming die extra aandacht vereiste. Seligman is daardoor goed bewaard gebleven.

[themify_layout_part id=34172]

Wat is er te zien in Seligman, Arizona?

Wat je er kunt zien en doen? Nou – met name ietwat kitscherige giftshops bezoeken. De Angel & Vilma Delgadillo’s Original Route 66 Gift Shop, bijvoorbeeld. Of Return To The 50’s en The Rusty Bolt. Allemaal stops voor Elvis-memorabilia, kentekenplaten en andere souvenirs.

Seligman telt ook een aantal interessante restaurants. Westside Lilo’s heeft burgers en sandwiches op het menu staan; Roadkill Café biedt ook opties als bizon en hert aan.

Slapen kan er ook. Bij de Route 66 Canyon Lodge, bijvoorbeeld.

[themify_layout_part id=34170]

Cars

Het kan zijn dat Seligman je bekend voorkomt. Dit komt doordat het dorp functioneerde als inspiratie voor het fictieve plaatsje Radiator Springs in de Pixar-film Cars. Seligman huisvest zodoende de nodige nods naar deze rolprent. Je ziet er onder meer replica’s van de hippiebus Fillmore en de sleepwagen Mater.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik Seligman, Arizona?

Seligman is bereikbaar via zowel de Route 66 als de Interstate 40 (de afslag is er op een later moment alsnog gekomen). Het is ongeveer drie uur rijden vanuit zowel Phoenix als Las Vegas. De meeste reizigers komen er langs tijdens een roadtrip door het Amerikaanse Zuidwesten.

Bron: Visit Arizona

[themify_layout_part id=34047]