Canada Only

Selma is een van de oudste steden in Alabama en écht een must om te bezoeken!

Art Meripol via Alabama Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Alabama is gevuld met vele opmerkelijke plaatsen door zijn grote geschiedenis. Selma is misschien wel het beste voorbeeld van zo’n interessante, historierijke bestemming.

Alabama Tourism

Wat is Selma, Alabama?

Selma is een plaats in de Amerikaanse staat Alabama en valt bestuurlijk gezien onder Dallas County. De stad werd opgericht in 1820 en is daarmee een van de oudste steden van Alabama. Gelegen aan de oevers van de prachtige rivier de Alabama heeft Selma bijna 21.000 inwoners.

Selma staat vooral bekend om de Slag bij Selma in maart 1965, waarin demonstranten marcheerden voor gelijke burgerrechten onder leiding van Dr. Martin Luther King. Voor wie geïnteresseerd is in de Civil Rights Movement, is een bezoek aan Selma echt een must tijdens een rondreis door het Zuiden.

Lees ook Small Town USA op z’n best: Davis in West Virginia

Wat zijn bezienswaardigheden in Selma, Alabama die je niet mag missen?

Brown Chapel AME Church

De Brown Chapel African Methodist Episcopal Church was de eerste AME-kerk in Alabama en was de plaats van de voorbereidingen voor de beroemde mars. Tijdens Bloody Sunday werd de kerk een toevluchtsoord voor gewonde demonstranten.

Art Meripol via Alabama Tourism

Edmund Pettus Bridge

De Edmund Pettus-brug was de locatie van de Bloody Sunday, waar de demonstranten werden afgeranseld door handhaving. De aanslagen waren op televisie te zien, wat leidde tot publieke steun. Na Bloody Sunday kregen demonstranten het recht om verder te marcheren en volgden nog twee marsen voor stemrecht.

Sturdivant Hall

Selma heeft grote historische wijken die bestaan uit huizen die ons een kijkje geven in het verleden van de stad. Een van die huizen is de Sturdivant Hall. Dit historische huis wordt nu geëxploiteerd als museum.

St. James Hotel

Selma is thuisbasis van het historische St. James Hotel, een van de meest spookachtige plekken van Alabama. Het St. James Hotel werd gebouwd in 1837 en is tegenwoordig een van de oudste operationele faciliteiten van Alabama.

selma alabama
Alabama Tourism

Old Live Oak Cemetery

Old Live Oak Cemetery is een van de meest unieke begraafplaatsen in de staat – en misschien wel de mooiste. Er zijn verschillende historische kenmerken verspreid over de begraafplaats, waaronder monumenten, standbeelden, kanonnen en meer. Maar wat de begrafenis zo mooi maakt, zijn de met Spaans mos gedrapeerde eiken waar je onderdoor kunt wandelen.

Old Cahawba

Het oude Cahawba Archeologisch Park is een andere geweldige plek om te bezoeken tijdens een bezoek aan Selma. Old Cahawba is de locatie van de eerste hoofdstad van Alabama en het is ook de beroemdste spookstad van de staat.

selma alabama
Art Meripol via Alabama Tourism

Hoe bereik ik Selma, Alabama?

Selma ligt centraal in Alabama, dichtbij de hoofstad Montgomery. Het is een klein uurtje rijden vanaf Montgomery. Vanuit Birmingham, een andere grote stad in Alabama, is het ongeveer twee uur rijden.

Door de centrale ligging is het dus een ideale tussenstop tijdens een rondreis door The South.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South USA.