Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Zéker bezoeken in Wyoming: Sheridan

Sheridan, Wyoming
Wyoming Office of Tourism
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Sheridan in Wyoming is een charmant stadje aan de voet van de indrukwekkende Bighorn Mountains. Deze bestemming staat garant voor een avontuur in het hart van het Amerikaanse Westen en prikkelt je verbeelding met verhalen van pioniers, cowboys en meer. Niet missen!

 Lees ook Welkom in Buffalo, Wyoming!

Dit is Sheridan, Wyoming

Sheridan, Wyoming is een schilderachtig stadje gelegen aan de voet van de imposante Bighorn Mountains. Met een bevolking van iets meer dan zeventienduizend mensen biedt Sheridan een warme en gastvrije gemeenschap.

Gesticht in de late negentiende eeuw, speelde Sheridan een cruciale rol in de ontwikkeling van het Amerikaanse Westen. De strategische ligging aan de voet van de Bighorn Mountains maakte het tot een belangrijk handels- en transportknooppunt tijdens de late negentiende en vroege twintigste eeuw.

Het stadje fungeerde als een belangrijke stop voor pioniers en handelaren op weg naar de westelijke delen van de Verenigde Staten. De historische hoofdstraat van Sheridan is nog steeds bezaaid met gebouwen uit deze periode, waardoor het stadje een authentieke oude western-sfeer heeft behouden.

Wyoming Office of Tourism

Dit kan je zien en doen in Sheridan, Wyoming

Sheridan heeft voor iedereen iets bijzonders te bieden – of je nu dol bent op geschiedenis, van de natuur houdt of graag cultuur opsnuift. Hier zijn enkele highlights die je niet mag missen:

Sheridan County Museum

Dit museum is een schatkamer van lokale geschiedenis, gevuld met artefacten en verhalen van de pioniers, indianen en de cowboycultuur die deze regio hebben gevormd. Het Sheridan County Museum biedt een diepgaand inzicht in het verleden van Sheridan en omgeving.

Shell Falls

Deze prachtige waterval, gelegen in de Bighorn Mountains, is een spectaculaire bezienswaardigheid die je niet mag missen. De Shell Falls Scenic Byway voert je langs adembenemende uitzichten en biedt talloze mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuur.

sheridan wyoming
Wyoming Office of Tourism

Historic Sheridan Inn

Dit prachtig gerestaureerde hotel uit 1893 ademt de sfeer van het oude Westen. Het Sheridan Inn heeft beroemde gasten gehuisvest, waaronder Buffalo Bill en Ernest Hemingway.

Bezoek de saloon voor een drankje en geniet van livemuziek – of maak een rondleiding door het hotel en ontdek de verhalen die in elke kamer verborgen liggen.

Bighorn National Forest

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen Bighorn National Forest een must. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt talloze wandelpaden, kampeerplekken en mogelijkheden om te vissen, jagen en wildlife te spotten. Het schilderachtige landschap, met zijn bergen, bossen en rivieren, doet je versteld staan.

Sheridan Main Street

Slenter door de historische hoofdstraat van Sheridan, bezaaid met unieke winkels, boetiekjes en gezellige cafés. Hier kun je lokale ambachten kopen, een hapje eten en de vriendelijke sfeer van het stadje opsnuiven.

sheridan wyoming
Wyoming Office of Tourism

Zo kom je in Sheridan, Wyoming

Sheridan, Wyoming, ligt ongeveer 600 kilometer ten noorden van Denver, Colorado en 200 kilometer ten zuiden van Billings, Montana. Het stadje is bereikbaar via de kruising van Interstate 90 en U.S. Highway 14, waardoor het vanuit zowel het noorden als het zuiden gemakkelijk te bereiken is.

De rit van Denver naar Sheridan duurt ongeveer 6 tot 6,5 uur, terwijl de rit van Billings naar Sheridan ongeveer 2 uur duurt.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.