Canada Only

Dit is Silver Springs, Florida: een park dat bekendstaat om zijn Glass Bottom Boats

Silver Springs - Forrest Mankins via VISIT FLORIDA
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De gróótste attractie van Silver Springs State Park, Florida? Dat is het kraakheldere water, inclusief het gevarieerde onderwaterleven. Je ziet het allemaal met een glazen boot.

Of die boten iets nieuws zijn? Nou – niet echt. Sterker nog: ze varen al sinds 1870. Dat is in Amerikaanse termen vergelijkbaar met de prehistorie.

Eén ding is daarbij onveranderd gebleven: het feit dat deze Glass Bottom Boats dé manier zijn om Silver Springs State Park mee te verkennen. Alleen dan maak je op sublieme wijze kennis met het onderwaterleven van de Silver River. 

Dankzij de glazen structuur zie je bijvoorbeeld alle vissen die deze rivier hun thuis noemen. Maar dat niet alleen. Wie goed kijkt, spot ook nog enkele onderwatermemorabilia uit de Hollywood-films die in dit park zijn opgenomen.

[themify_layout_part id=34024]

Wat kan ik nog meer doen in Silver Springs State Park?

De Glass Bottom Boats zijn niet de enige – bij het gebrek aan een beter woord – vervoersmiddelen in het staatspark. Silver Springs is bijvoorbeeld ook een ideale bestemming om te kanoën en te suppen.

Je kunt zo’n acht kilometer over de Silver River varen – van de Mammoth Springs tot de plaats waar de rivier samenkomt met de Ocklawaha River.

Misschien kom je onderweg nog wel een aantal apen tegen. Apen – ja. Die wonen ook in dit park. Samen met onder meer alligators, manatees, herten, vossen en zelfs beren. Een gevarieerd palet wildlife, inderdaad.

[themify_layout_part id=33973]

Hoe kom ik in dit park?

Interesse? Snappen we. Zet – in dat geval – het volgende adres in je GPS: 5656 East Silver Springs Boulevard in Silver Springs, Florida. Het park ligt op ongeveer een uur rijden vanuit Orlando.

[themify_layout_part id=37739]

Wat kost Silver Springs State Park?

De toegangsprijs voor het indrukwekkende staatspark is afhankelijk van de ingang die je gebruikt. Kom je door de hoofdingang? Dan betaal je $2 per persoon. Gebruik je de Camping and Equestrian Entrance? Dan betaal je $8 per voertuig.

Silver Springs - Forrest Mankins via VISIT FLORIDA
Foto: Forrest Mankins via VISIT FLORIDA

[themify_layout_part id=34047]