Canada Only

Slapen in een boomhut op de top van een vulkaan? Het kan in Amerika…

Boomhut - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In Hawaii, om precies te zijn.

Op de top van de vulkaan Kīlauea staat namelijk een boomhut van twee verdiepingen, welke momenteel wordt verhuurd via Airbnb. Dat is – ondanks dat je bij het horen van het woord boomhut misschien anders verwacht – niet goedkoop. Je betaalt 232 dollar per nacht. Gelukkig krijg je daar dan ook wel een héél gaaf uitzicht voor terug – en meer.

De boomhut ligt enigszins verscholen in een bos, hoewel het ook niet heel ver ligt van een dorp dat relatief populair is onder toeristen. Om bij de hut te komen, moet je eerst een wandeling naar boven maken. Over lavavelden en via verschillende ladders, welteverstaan.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Faciliteiten

Eenmaal aangekomen in de boomhut vind je meer gemakken dan je in eerste instantie verwacht. Je vindt er een huiskamer met een flatscreen-tv, een toilet, een queensize bed én een haard. Over de brandveiligheid van de boomhut kunnen we helaas niets melden.

Hoewel de boomhut wel beschikt over faciliteiten als theepotten en bestek, is er geen keuken. Gasten worden dan ook aangespoord hun maaltijden te kopen bij restaurants in het eerder genoemde dorp.

Voor het huis vind je onder meer een hot tub, tafels en stoelen: allemaal plekken om van het fabuleuze, jungle-achtige uitzicht te genieten. Inclusief planten en bomen die je alleen maar op Hawaii ziet.

[themify_layout_part slug=”reistips-hawaii”]

Vulkaan

‘Maar eh – die boomhut ligt toch bovenop een vulkaan? Is dat niet levensgevaarlijk?’ Nou – dat valt wel mee. De Kīlauea is weliswaar actief, maar het actieve gedeelte ligt een aantal kilometer verderop. In Hawai’i Volcanoes National Park, om precies te zijn. Daar vind je trouwens ook nog een tweede, actieve vulkaan: Mauna Loa.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Volcano Village

Het nabijgelegen plaatsje dat we eerder noemden, noemt zichzelf Volcano Village. Het is, bij het gebrek aan een keuken, de meest voor de hand liggende plaats om rantsoen in te slaan. Je vindt er daarnaast ook winkels, benzinestations en – for some reason – kunstgalerijen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MrsSmith (@leannesmythsmith) op

Bron: Travel + Leisure