Canada Only

Slapen in een saloon uit het Wilde Westen: het kan in Nevada

Pioche - Sydney Martinez via Travel Nevada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Welkom bij de historische Overland Hotel & Saloon. Een perfect voorbeeld van hoe lodging er in The Old West uitzag.

Maar eerst – Pioche. Een plaats die ooit gold als de rijkste, maar ook ruigste bestemming in het Wilde Westen.

Ter illustratie: in 1870 werd zo’n zestig procent van alle moorden in heel Nevada hier gepleegd. Gevechten tussen zogenoemde gunslingers vonden er gewoon op straat plaats. Dat kostte onder meer 72 inwoners van Pioche het leven. Een woeste tijd, dus.

Anno nu is het leven in en om Pioche een stuk rustiger, maar je vindt er nog wel allerlei memorabilia vol hints naar deze tijd. De Overland Hotel & Saloon is daar een uitstekend voorbeeld van.

[themify_layout_part id=34947]

Wat is de Overland Hotel & Saloon?

De Overland Hotel & Saloon is niet het origineel uit de achttiende eeuw. We hadden het graag anders gezien, maar die variant raakte verloren tijdens een brand in 1940. Daarbij fikte overigens heel Pioche af.

Nee – de huidige saloon stamt uit 1948, maar is een complete nabootsing van het origineel. Hadden we het bovenstaande verhaal niet verteld, dan zie je het verschil waarschijnlijk niet eens. De bar en de zogenoemde dancing hall zijn bijvoorbeeld nagenoeg identiek gebleven.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe zien de hotelkamers eruit?

Wat wél is veranderd, is de complete tweede verdieping. Daarin zaten in het verleden verschillende winkels, maar die hebben inmiddels plaats moeten maken voor hotelkamers.

Dat is maar goed ook, want dat geeft ons reizigers de kans om te slapen in een saloon uit het Wilde Westen. In tegenstelling tot de benedenverdieping zijn de kamers wél hedendaags. Het is daarbij mogelijk om themakamers te reserveren. Voorbeelden: de Garden Room en een kamer genaamd Fishing Hole. Geen idee wat we ons daarbij moeten voorstellen, maar goed.

Oh – en een leuk weetje voor angstige toeristen: volgens veel Nevadans spookt het in de Overland Hotel & Saloon. Het aantal entiteiten is zelfs zo hoog dat het programma Ghost Adventures langs kwam om te checken hóe erg het gesteld was het de hoeveelheid geesten.

Bron: Travel Nevada

[themify_layout_part id=37739]

Pioche - Sydney Martinez via Travel Nevada
Foto: Sydney Martinez via Travel Nevada

[themify_layout_part id=34047]