Canada Only

Slapen in een vintage Amerikaanse trailer? Het kan bij The Shady Dell in Arizona

Shady Dell - Newport 653 via Visit Arizona
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

The Shady Dell Vintage Trailer Court is al jaren een van de meest iconische accommodaties in het zuidwesten van The States.

Dat is ook logisch, want zo vaak breng je de nacht niet door in een ouderwetse, Amerikaanse trailer.

Je vindt The Shady Dell Vintage Trailer Court in Bisbee, Arizona. De karakteristieke caravans zijn, ondanks hun wat sjofele uiterlijk, voorzien van vrijwel alle gemakken – hoewel je natuurlijk ook geen op-en-top luxe hoeft te verwachten. Ter illustratie: koffiezetten gaat via een percolator en je moet je, bij het gebrek aan een gasfornuis, behelpen met een barbecue voor de deur.

Dat het een gave experience wordt, staat echter buiten kijf.

[themify_layout_part id=34172]

Waar komt The Shady Dell vandaan?

The Shady Dell Vintage Trailer Court stamt uit 1927. Het was toen een populaire, voordelige accommodatie langs Highway 80: een route van Savannah, Georgia naar San Diego, Californië.

Highway 80 was in die tijd een beetje de zuidelijke evenknie van Route 66. Ook hier werden reizigers naar motels, hotels en restaurants gelokt door middel van relatief bizarre gewaarwordingen. The Shady Dell past met zijn trailers perfect in dat plaatje.

[themify_layout_part id=34170]

Faciliteiten

Wie hier slaapt, krijgt een eigen trailer tot zijn of haar beschikking. Deze caravan beschikt onder meer over een bed, een klein toilet, een gootsteen en voorzieningen als beddengoed, handdoeken, koffiebekers en servies. Oh – en airco. Ook niet onbelangrijk in Arizona.

De trailers hebben geen eigen badkamers: deze moet je delen met andere gasten van The Shady Dell.

Wel beschikt het terrein over een diner die al net zo Amerikaans is als de trailers. Dot’s Diner is op vrijdag en zaterdag open voor diner en op zaterdag en zondag voor ontbijt en lunch.

[themify_layout_part id=37739]

Een trailer boeken

Wil je een trailer in The Shady Dell boeken? Kijk dan hier!

Hou er wel rekening mee dat de accommodatie niet altijd open is. Ze sluiten bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden.

Shady Dell - Newport 653 via Visit Arizona
Foto: Newport 653 via Visit Arizona

[themify_layout_part id=34047]