Canada Only

Dit is Soldier Meadows Hot Springs: een van de gááfste warmwaterbronnen in Amerika

Soldier Meadows Hot Springs - Mac Holt via Travel Nevada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dobberen in een soort natuurlijke hot tub in the middle of nowhere: het kan bij deze off path-bestemming in de staat Nevada. Je moet er wél een beetje moeite voor doen, want het is niet makkelijk om bij Soldier Meadows Hot Springs te komen.

Red Rock Canyon National Conservation Area? Valley of Fire State Park? Beiden ken je waarschijnlijk als twee hele toffe natuurgebieden in het verder nogal dorre Nevada.

Maar vergis je niet. Ook in de woestijn kom je hidden gems tegen die absoluut de moeite waard zijn.

Neem nu de Black Rock Desert. Een gigantische zandvlakte waar weliswaar het wereldberoemde festival Burning Man plaatsvindt, maar verder niet zoveel gebeurt. 

Althans – zo lijkt het. Want juist hier vind je stunning landschappen die niet veel mensen bezoeken.

[themify_layout_part id=34947]

Wat is Soldier Meadows Hot Springs?

Soldier Meadows Hot Springs, bijvoorbeeld. Een groep warmwaterbronnen middenin de woestijn, maar waar je – in tegenstelling tot de meeste varianten – wél in kunt zwemmen. Het water heeft daarvoor een temperatuur van tussen de 32 en de 37 graden Celsius.

Hoewel – zwemmen… 

Dat is misschien een beetje een groot begrip. De warmwaterbronnen zijn namelijk nét groot genoeg voor een klein groepje mensen. Maar het weidse uitzicht én het feit dat hier normaal gesproken bijna niemand op afkomt, compenseren dit gebrek aan ruimte ruimschoots.

Afkomst

Er was een tijd waarin er wél relatief veel mensen naar deze off-the-beaten-path-bestemming trokken. We moeten daarvoor terug naar de negentiende eeuw. Soldier Meadows was toen een cavaleriepost voor soldaten die nieuwe emigranten moesten beschermen. Vandaar die naam.

In 1868 kwam er een einde aan de post en transformeerde Soldier Meadows tot de Soldier Meadows Guest Ranch. Deze ranch ontving tot nog niet heel lang geleden, 2018, nog gasten.

[themify_layout_part id=34170]

Kan ik hier blijven slapen?

Hoewel de Guest Ranch inmiddels ook is gesloten, is het evengoed mogelijk om de nacht door te brengen nabij de Soldier Meadows Hot Springs. Het Bureau of Land Management (BLM) heeft hier namelijk een aantal campings opgesteld.

Verwacht echter géén luxe. Met campings bedoelen we primitieve kampeerplekken.

Er staat echter ook een cabine – voor wie nét iets meer luxe nodig heeft. Deze hut heeft onder meer een gasfornuis en een toilet. Je kunt hem huren volgens een first-come-first-serve-principe

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik Soldier Meadows Hot Spring?

Zoals gezegd is Soldier Meadows Hot Springs een afgelegen bestemming. Het is twee uur rijden naar de dichtstbijzijnde plek – Gerlach. 

De eerste de beste grote stad is Reno en dat ligt op vijf uur rijden.

Bron: Travel Nevada

Soldier Meadows Hot Springs - Mac Holt via Travel Nevada
Foto: Mac Holt via Travel Nevada

[themify_layout_part id=34047]