Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is Sonora: een Spaans dorpje dichtbij Yosemite National Park

Sonora, Californië
Boy Tijbosch
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Sonora, een schilderachtig dorpje met een rijke geschiedenis en Spaanse charme, ligt op slechts anderhalf uur rijden van Yosemite National Park in Californië.

Dit dorpje is opgericht in 1848 en staat bekend als ‘Queen of the Southern Mines’ vanwege zijn prominente rol tijdens de Californische Gold Rush. Veel van de oorspronkelijke gebouwen en structuren zijn bewaard gebleven, wat het stadje een historische charme geeft.

➔ Lees ook Plan een bezoek aan het Los Angeles Memorial Coliseum: een historisch stadion in hartje LA

Boy Tijbosch

Dit is Sonora, Californië

Sonora werd gesticht in de goudkoortsperiode van de negentiende eeuw en heeft veel van zijn historische charme behouden. Wandel door de straten en ontdek prachtige Victoriaanse gebouwen, oude mijnwerkershutten en gezellige pleintjes. De Spaans ogende architectuur en sfeervolle straatjes geven je het gevoel dat je terug in de tijd bent gereisd.

➔ Tip van ons! San Francisco is vaak de goedkoopste luchthaven in het Amerikaanse Westen om op aan te vliegen. Kijk hier voor recente tarieven. 

sonora californië
Boy Tijbosch

Dit kan je verwachten van het dorpje

In Sonora vind je een bloeiende kunstscene met tal van galerieën en ambachtelijke winkels. Lokale kunstenaars exposeren hun werk in de vele boetieks en galerieën verspreid over het dorp. De maandelijkse kunstwandelingen zijn een populaire activiteit, waarbij je kunt genieten van live muziek, kunst en lekker eten.

Sonora heeft ook een verscheidenheid aan eetgelegenheden, van gezellige cafés tot verfijnde restaurants. Proef lokale specialiteiten en geniet van de warme, gastvrije sfeer. Veel restaurants hebben terrassen waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de schilderachtige straten.

➔ Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de omgeving van Californië

sonora californië
Boy Tijbosch

De omgeving van Sonora is een paradijs voor natuurliefhebbers. Maak een wandeling of fietstocht door de prachtige heuvels en bossen rondom het dorp. Er zijn tal van paden die je meenemen naar adembenemende uitzichten en serene plekken waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Sonora organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en festivals. Van muziekfestivals tot historische heropvoeringen, er is altijd wel iets te doen. Bezoek het beroemde Sonora Celtic Faire of geniet van een zomerse avond tijdens een van de openluchtconcerten.

sonora californië
Boy Tijbosch

Zo bereik je Sonora, Californië

Sonora ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Yosemite National Park, waardoor het een perfecte dagtrip of tussenstop is. Volg Highway 120 en geniet van de schilderachtige rit door de Sierra Nevada.

De reis naar Sonora is net zo prachtig als het dorp zelf, met weidse uitzichten en pittoreske landschappen.

➔ Tip van ons! Auto nodig richting Sonora? Huur bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.