Afrika OnlyCanada Only

Het SPAM Museum is een van Amerika’s meest wonderlijke bestemmingen

SPAM Museum
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je vindt in iedere Amerikaanse staat verbazingwekkende en vreemde attracties. Maar een expositie geheel in het teken van ingeblikt varkensvlees? Dat zagen we dan weer net niet aankomen. Maak kennis het met SPAM Museum!

Opmerkelijke musea zijn in The States niet echt – mja – opmerkelijk. De kans is tenslotte groot dat je tijdens jouw roadtrip een expo bent tegengekomen waarvan je voornamelijk dacht – waarom?

Voorbeelden hiervan zijn het Museum of Quackery and Medical Frauds in Minnesota (geheel gewijd aan kwakzalverij) en het Devil’s Rope Museum (helemaal in het teken van allerlei soorten prikkeldraad).

Het SPAM Museum, ook al in Minnesota, kan wat ons betreft metéén aansluiten in dit illustere rijtje.

SPAM Museum
Foto: SPAM Museum

Wat is het SPAM Museum?

SPAM ken je nu wellicht voornamelijk als een verwijzing naar het deel van je mailbox waar ongewenste e-mails in belanden – en wee je gebeente als onze Amerika Only Nieuwsbrief daar ook in terechtkomt!

In het verleden was SPAM echter zuiver de benaming van varkensvlees in blik. We kennen het in Nederland als Smac. In sommige huishoudens wordt het gebruikt in onder meer macaroni en salades.

Of het echt lekker is? Daarover lopen de meningen uiteen. Maar de eigenaar Hormel Foods ziet het anders. Zij zien SPAM als een cultureel én culinair fenomeen. En dat vonden ze reden genoeg om een compleet museum te wijden aan het uit 1937 stammende product.

SPAM Museum
Foto: SPAM Museum

Wat is er te zien?

Het SPAM Museum staat in Austin, Minnesota en is volgestouwd met allerlei memorabilia rondom het hate-it-or-love-it-menu-item. Je vindt er ook interactieve panelen en spelletjes omtrent het vooral in de Amerikaanse staat Hawaii er-rug populaire fenomeen.

De expo gaat echter ook in op de wat serieuzere elementen van SPAM, bijvoorbeeld de rol die het product speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Al met al is het toch best een interessante bestemming om eens langs te gaan.

SPAM Museum
Foto: SPAM Museum

Waar ligt het SPAM Museum?

Het SPAM Museum ligt in de stad Austin in Minnesota, op ongeveer twee uur rijden vanuit Minneapolis en niet ver van de grens met de staat Iowa. Het adres is 101 3rd Avenue NE in Austin, Minnesota.

De expo is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 – en op zondagen tot 17:00. Uitzonderingen zijn de Amerikaanse feestdagen.

Toegang tot het SPAM Museum is gratis.

Bronnen: Atlas Obscura en Explore Minnesota

Reizen naar Amerika: onze checklist

Bepaal eerst wat je wilt: een verzorgde reis of zelf iets regelen. 

Een verzorgde reis heeft als voordeel dat alles voor je is geregeld. Tip van ons: check de deals van Amerika.nl. Je vindt hier vaak goede aanbiedingen van grote reisbureaus, bijvoorbeeld trips naar de Westkust, Florida en New York.

Zelf regelen is meestal voordeliger. Ons advies: gebruik Skyscanner om de goedkoopste vluchten te vinden en doe hetzelfde met Trivago, maar dan voor je hotels.

Regel korting op je autohuur

Boek daarvoor bij onze partners van Alamo.nl en gebruik de unieke kortingscode ‘AlamoOnly5‘ voor 5% korting op je eindbedrag.

Boek tickets voor bezienswaardigheden online

Dit voorkomt teleurstelling én wachtrijen. GetYourGuide verkoopt tickets voor attracties in alle Amerikaanse bestemmingen, zoals Las Vegas, New York City en Orlando.

Kom in de stemming met onze boeken en SpaarShirts

Onze boeken, waaronder Amerika Stories, Vol. 1 en San Francisco: (Méér Dan Een) Reisgids, vertellen je alles over je favoriete, Amerikaanse bestemmingen. 

Neem ook een van onze SpaarShirts mee: de enige bucketlist die je aantrekt. Op deze shirts vink je de door jou bezochte staten af. Hét shirt voor iedereen die een roadtrip door Amerika maakt!