Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Spooky: Zó ziet ‘s werelds grootste vliegtuigkerkhof in Arizona eruit

Vliegen
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Davis-Monathan Air Force Base in Tucson, Arizona is dé dumpplaats voor oude, niet langer gebruikte gevechtsvliegtuigen. Een beetje spookachtig, maar absoluut indrukwekkend om te zien.

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]

De basis, die simpelweg The Boneyard wordt genoemd, is meer dan duizend hectare groot en ligt middenin de bloedhete woestijn. En die locatie is niet toevallig. Waar anders kun je meer dan vierduizend (!) oude vliegtuigen kwijt? Bovendien komt het gortdroge klimaat de Air Force Base goed van pas. Dit zorgt ervoor dat de toestellen nauwelijks roesten. Daarnaast is de ondergrond stevig genoeg om alle vliegtuigen een plek te geven.

Bezoeken

Wil je The Boneyard van dichtbij zien? Dat kan. Het vliegtuigkerkhof is namelijk het enige ter wereld dat niet-personeel ook toegang geeft.

Dat betekent niet dat het ook eenvoudig is. Je mag alleen naar binnen als onderdeel van de Aerospace Maintenance and Regeneration Group (AMARG). AMARG is de enige organisatie die bustours over het kerkhof verzorgt. Je krijgt dan een tour van anderhalf uur langs alle graven.

Interesse? Meld je dan minimaal negentig dagen van tevoren aan op de officiële website van de AMARG. Een aanrader voor je trip door het Amerikaanse westen!

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”arizona” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”arizona” type=”ticketlinks”]