Afrika OnlyCanada Only

Niet missen in Florida: St. Augustine

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De stad wordt vaak Nation’s Oldest City genoemd en hoewel dat feitelijk misschien niet helemáál klopt, is St. Augustine wel degelijk een interessante bestemming voor reizigers. Lees verder voor meer over de tofste St Augustine-bezienswaardigheden.

Waar die bijnaam dan wél vandaan komt?

Nou – sinds Pedro Menéndez de Avilés uit Spanje de stad in september van 1565 stichtte, is St. Augustine eigenlijk doorlopend bewoond gebleven.

Dat maakt St. Augustine, Florida dus de oudste, continu bewoond gebleven stad van de Verenigde Staten. Goed genoeg om de bijnaam Nation’s Oldest City te verdienen, vinden wij.

De oudste stad qua jaartal is overigens Plymouth in Massachusetts. Maar dat terzijde.

Foto: Daron Dean via VISIT FLORIDA

Heeft St Augustine bezienswaardigheden?

Dat St. Augustine, zeker voor Amerikaanse begrippen, behóórlijk oud is, is goed te zien.

Straatjes als het naar de stichter vernoemde Aviles Street en St. George Street lijken met hun kinderkopjes en met Spaans mos bedekte bomen op geen enkele andere binnenstad in de Verenigde Staten. Ze hebben eigenlijk meer weg van Spanje zelf, hoewel er ook wel iets Texaans bijzit. Het is in ieder geval leuk om hier te shoppen, moeten we zeggen.

Maar dat is niet het enige waaraan je ziet dat St. Augustine al eventjes meegaat. Het fort Castillo de San Marcos is daar nog een voorbeeld van. Of The Oldest Wooden Schoolhouse – de naam zegt het al.

Dat neemt allemaal niet weg dat je hier ook dingen kunt doen die wat meer bij de huidige tijdsgeest passen. Kajakken door een van de vele waterwegen, bijvoorbeeld. Of golfen bij een van de omringende golfbanen.

Het St. Augustine Lighthouse is ook een bezoek waard: een vuurtoren waar het volgens veel locals enorm spookt. Je kunt hem onder meer verkennen aan de hand van een ghost tour.

Tot slot: St. Augustine ligt aan het strand – en het blijft natuurlijk Florida. Reden genoeg om je handdoek langs de kust uit te rollen.

Foto: Kelly Rizzo via VISIT FLORIDA

Hoe kom ik in deze stad?

Plannen om St. Augustine te bezoeken? Doe dat dan bijvoorbeeld tijdens een roadtrip door Florida – of als dagje weg vanuit Orlando. Het is vanuit de pretparkenhoofdstad zo’n anderhalf uur rijden naar de Nation’s Oldest City.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen