Canada Only

St. Louis’ Gateway Arch National Park is een van de leukste nationale parken in Amerika’s Midwesten

Gateway Arch National Park - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een recente opknapbeurt heeft de majestueuze boog in de staat Missouri een flinke oppepper gegeven.

[affiliate location=”stlouis” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”stlouis” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”ticketlinks”]

De Gateway Arch in St. Louis is een van de bekendste bouwwerken van de Verenigde Staten. Het gevaarte symboliseert de scheiding tussen west en oost, ligt aan de Mississippi en vlakbij Route 66. Kortom: Amerikaanser kan eigenlijk niet.

Toch was een bezoek aan de Gateway Arch tot voor kort helemaal niet zo indrukwekkend. Dat kwam vooral door de omliggende omgeving. De boog is altijd bijzonder geweest, maar zijn surroundings, bestaande uit onder meer een oude parkeergarage en een serie snelwegen, waren het aanzien niet waard.

‘Daar moet verandering in komen’, besloot het stadsbestuur vijf jaar geleden. Zodoende werd Michael Van Valkenburg Associates ingeschakeld: een firma die ook verantwoordelijk is voor onder meer de inrichting van New Yorks Brooklyn Bridge Park. Ze mochten 360 miljoen dollar besteden aan een complete renovatie van het gebied rondom de Arch.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Gateway Arch National Park

En die operatie is geslaagd, vinden we. Het terrein rondom de Gateway Arch staat nu bekend als Gateway Arch National Park: Amerika’s zestigste National Park. Het is niet langer een verzameling grijze gebouwen, maar het vormt een geheel met Downtown St. Louis. Bezoekers kunnen het monument eenvoudig vanuit de stad bezoeken, zonder daarbij eerst een aantal drukke wegen te hoeven ondersteken.

Je vindt er verder een museum en een bezoekerscentrum – en het is ook mogelijk om met een trammetje de top van de Arch te bezoeken voor een fraai uitzicht over St. Louis én de Mississippi.

[affiliate location=”stlouis” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”stlouis” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”ticketlinks”]